Authentiek brownies recept met walnoten

door Esther
Brownies recept

Heb je zin om iets makkelijks te maken dat superlekker is? Dan heb ik hier dé oplossing voor je. Een superlekker authentiek brownies recept met walnoten.

Dit recept maakte ik al toen ik een jaar of 14 was en nog steeds staat hij regelmatig in de oven. Het lekkere van deze brownies vind ik het knapperige korstje aan de bovenkant en de zachte binnenkant. Op mijn blog staat een ander brownies recept, dat resulteert in een zachtere brownie die wat kleffer is dan deze. Ook superlekker, het is maar net waar je zin in hebt. Dus dan maak je de ene keer deze en de volgende keer een andere versie.

Dat is het leuke van brownies er zijn zo veel verschillende recepten, dat er altijd wel een versie is die precies aan je smaak voldoet. Of je nu van zo’n heerlijke kleffe en smeuïge brownie houdt, of juist van eentje met een knapperig korstje; er is dus niet één juist manier om deze lekkernij te maken.

In dit authentieke brownies recept zitten walnoten, maar je kunt het recept natuurlijk prima aanpassen met andere noten of een combinatie maken met rozijnen bijvoorbeeld. Probeer dit heerlijke recept en geniet er van bij de thee of koffie.

Authentiek brownies recept met walnoten

Porties

16

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Baktijd

30

minuten
Totale tijd

40

minuten

Ingrediënten

  • 150 gram walnoten

  • 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

  • 400 gram poedersuiker

  • 2 zakjes vanille suiker

  • 125 gram pure chocolade

  • 4 eieren

  • 200 gram bloem

  • snufje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de walnoten in kleine stukjes.
  • Mix de roomboter met de vanillesuiker in ongeveer 5 minuten romig met een mixer. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe. (Niet in één keer, want trust me, je keuken is dan in no time wit!)
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het botermengsel. Voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Giet dan de gesmolten chocolade er bij terwijl de mixer blijft draaien.
  • Haal de kom onder de mixer vandaan en zeef de bloem er boven. Schep dit door het mengsel met een spatel. Voeg de gehakte walnoten toe en spatel dit er tenslotte ook doorheen.
  • Schep het mengsel in een ingevette brownievorm van ongeveer 24×24 cm. Ik heb hem ook overdwars voorzien van bakpapier. Bak de brownie in 25-30 minuten gaar.
  • Laat de brownie een kwartier in de vorm afkoelen. Haal hem dan uit de vorm en laat hem verder op een rooster afkoelen. Snijd in stukken en: Eet smakelijk!
Brownies recept
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer