Het ultieme brownierecept!

door Esther
brownies

brownies

Afgelopen weekend samen met Jeroen heerlijke brownies gemaakt. Dat is een stuk makkelijker dan je denkt en je kan er allerlei variaties met noten of zelfs vruchten als rozijnen mee maken. Ook kan je als “topping” nog van alles verzinnen van poedersuiker tot jam en alles er tussenin. Ik ging deze keer toch gewoon voor de basis. Er waren nog wat over en op hevig aandringen van 2 collega’s heb ik die meegenomen. En nu willen ze het recept…. bij deze dus!

Ingrediënten:

175 gr. pure chococolade (liefst met minimaal 70% cacao)
100gr. zachte roomboter
4 eieren
1/2 theelepel zout
300 gr. lichtbruine basterdsuiker
150 gr. zelfrijzend bakmeel
100 gr. walnoten

rechthoekig of vierkant bakblik  (ca. 20 x 30 cm.)
bakpapier
mixer

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 175 graden.  Bekleed het bakblik met bakpapier. Breek 100gr. chococlade in stukjes en smelt dit samen met de roomboter au bain marie*. Laat het mengsel wat afkoelen. Hak de rest van de chocolade en de walnoten in stukjes. Klop in een kom de eieren met het zout licht en schuimig. Voeg daarna beetje voor beetje de suiker toe. Spatel nu met een houten lepel om en om het chocolademengsel, het zelfrijzend bakmeel en de stukjes chocolade en walnoot erdoor tot een egaal beslag is ontstaan. Schep het beslag over in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm in het midden van de oven op het rooster en bak in ongeveer 40 minuten gaar tot de bovenkant knapperig is, de binnenkant mag zacht blijven. Check met een speciale prikker of sateprikker het midden van de koek. Komt de prikker er schoon uit dan is je koek klaar. Als er nog beslag aan je prikker zit, dan moet ie nog langer de over in. Laat hem in de vorm afkoelen tot lauwwarm. Snijd de koek dan in stukken en laat de brownies op een rooster verder afkoelen.

Smullen maar!

 

*Au bain-marie is het boven warm water plaatsen van een pan of kom met in dit geval chocolade om de chocolade langzaam te laten smelten, zonder aan de kook te brengen.

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

Carolien 2011-08-14 - 15:48

Aangezien ik een van de twee genoemde collega’s ben en ik tijdens mijn zwangerschap een chocolade verslaving heb ontwikkeld, heb ik dit weekend meteen het recept geprobeerd. En met succes, als ik ook mijn lief mag geloven! Dank voor het recept, Esther!

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer