Het ultieme brownies recept!

door Esther
brownies

Afgelopen weekend samen met Jeroen dit heerlijke brownies recept gemaakt. Dat is een stuk makkelijker dan je denkt en je kan er allerlei variaties met noten of zelfs vruchten als rozijnen mee maken. Ook kan je als “topping” nog van alles verzinnen van poedersuiker tot jam en alles er tussenin. Ik ging deze keer toch gewoon voor de basis. Er waren nog wat over en op hevig aandringen van 2 collega’s heb ik die meegenomen. En nu willen ze het recept…. bij deze dus!

Het ultieme brownies recept!

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

40

minuten
Totale tijd

0

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 175 gram 175 pure chococolade (liefst met minimaal 70% cacao)

  • 100 gram 100 zachte roomboter

  • 4 4 eieren

  • ½ theelepel ½ zout

  • 300 gram 300 lichtbruine basterdsuiker

  • 150 gram 150 zelfrijzend bakmeel

  • 100 gram 100 walnoten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.  Bekleed een bakblik van ongeveer 20×30 cm met bakpapier. Breek 100 gram chocolade in stukjes en smelt dit samen met de roomboter au bain marie*. Laat het mengsel wat afkoelen.
  • Hak de rest van de chocolade en de walnoten in stukjes. Klop in een kom de eieren met het zout licht en schuimig. Voeg daarna beetje voor beetje de suiker toe. Spatel nu met een houten lepel om en om het chocolademengsel, het zelfrijzend bakmeel en de stukjes chocolade en walnoot erdoor tot een egaal beslag is ontstaan.
  • Schep het beslag over in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm in het midden van de oven op het rooster en bak in ongeveer 40 minuten gaar tot de bovenkant knapperig is, de binnenkant mag zacht blijven. Check met een speciale prikker of satéprikker het midden van de koek. Komt de prikker er schoon uit dan is je koek klaar. Als er nog beslag aan je prikker zit, dan moet ie nog langer de oven in. Laat hem in de vorm afkoelen tot lauwwarm. Snijd de koek dan in stukken en laat de brownies op een rooster verder afkoelen.

Tips

  • * Au bain-marie is het boven warm water plaatsen van een pan of kom met in dit geval chocolade om de chocolade langzaam te laten smelten, zonder aan de kook te brengen.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

Carolien 2011-08-14 - 15:48

Aangezien ik een van de twee genoemde collega’s ben en ik tijdens mijn zwangerschap een chocolade verslaving heb ontwikkeld, heb ik dit weekend meteen het recept geprobeerd. En met succes, als ik ook mijn lief mag geloven! Dank voor het recept, Esther!

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]