Ben je net zo’n liefhebber van pasta als ik? Dan is deze pasta met tonijn echt iets voor jou! Makkelijk te maken en ook nog eens gezond, wat wil je nog meer?
Eerlijk is eerlijk, meestal maak ik macaroni met een lekkere rode saus eventueel met kaasgehaktballetjes, spaghetti carbonara of ik kies voor de ultieme favoriet uit Rome Cacio é Pepe. Maar af en toe vlees vervangen door vis zoals tonijn vind ik superlekker. Probleempje is alleen dat de heren hier in huis niet zo’n fan zijn van tonijn. Koud in een salade vinden ze het wel lekker, maar warm, zoals door deze pasta, is geen favoriet.
Ik vind het heerlijk, dus het komt zeker op tafel. Het fijne van dit recept is dat je de pasta met tonijn na bereiding nog even in de oven schuift voor een bovenkant van gesmolten kaas. Dit gerecht is heerijk fris en niet zo zwaar als een gewone portie pasta. Dat komt door de citroen, knapperige doperwtjes en de crème fraîche. Een ideale maaltijd voor in de zomermaanden. En als je een restje overhebt, kun je dit in de koelkast bewaren en als pastasalade de volgende dag als lunch opeten. Fijn zo’n gerecht waar je verschillende kanten mee op kunt.

