Pasta met tonijn, makkelijk én gezond

door Esther
Pasta met tonijn

Ben je net zo’n liefhebber van pasta als ik? Dan is deze pasta met tonijn echt iets voor jou! Makkelijk te maken en ook nog eens gezond, wat wil je nog meer?

Eerlijk is eerlijk, meestal maak ik macaroni met een lekkere rode saus eventueel met kaasgehaktballetjes, spaghetti carbonara of ik kies voor de ultieme favoriet uit Rome Cacio é Pepe. Maar af en toe vlees vervangen door vis zoals tonijn vind ik superlekker. Probleempje is alleen dat de heren hier in huis niet zo’n fan zijn van tonijn. Koud in een salade vinden ze het wel lekker, maar warm, zoals door deze pasta, is geen favoriet.

Ik vind het heerlijk, dus het komt zeker op tafel. Het fijne van dit recept is dat je de pasta met tonijn na bereiding nog even in de oven schuift voor een bovenkant van gesmolten kaas. Dit gerecht is heerijk fris en niet zo zwaar als een gewone portie pasta. Dat komt door de citroen, knapperige doperwtjes en de crème fraîche. Een ideale maaltijd voor in de zomermaanden. En als je een restje overhebt, kun je dit in de koelkast bewaren en als pastasalade de volgende dag als lunch opeten. Fijn zo’n gerecht waar je verschillende kanten mee op kunt.

Makkelijk eenpansgerecht: Pasta met tonijn

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

35

minuten
Totale tijd

45

minuten

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 prei

  • 300 g penne pasta

  • 1 citroen

  • 425 g tonijn in olijfolie

  • 100 gram bevroren doperwten

  • 1 bekertje crème fraîche

  • 1 bouillonblokje kip

  • 5 takjes bladpeterselie

  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de prei in dunne ringetjes. Rasp de schil van de citroen en pers deze uit. Snijd de peterselie fijn.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een ovenvaste pan. Fruit hierin de ui glazig en voeg daarna nog een minuutje de knoflook toe. Doe de prei erbij en bak dit nog 5 minuten mee. Roer de uitgelekte tonijn, doperwten, crème fraîche, een eetlepel citroensap, de geraspte citroen en de peterselie door het mengsel. Doe nog 200 ml water en het bouillonblokje er bij en breng dit al roerend aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur er strooi de kaas over het pastamengsel. Zet de pan nog 15 – 20 minuten in de oven totdat de kaas mooi goud gekleurd is. Eet smakelijk!
Pasta met tonijn
Pasta met tonijn
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer