Meer vis eten? Probeer dan deze vis in een knapperig korstje eens. Makkelijk te maken en superlekker met de zelf gemaakte tartaarsaus.
Hoewel Nederland pal aan de Noordzee ligt en dus direct toegang heeft tot verschillende vissoorten, eten we hier te weinig vis. Zeker in verhouding tot landen rondom de Middellandse zee is het bedroevend. En eerlijk is eerlijk, ook binnen mijn gezin zou ik best wat meer vis op tafel willen zien. Ik maak wel eens deze pasta met tonijn, maar toch is het op de één of andere manier gewoonte geworden om voor vlees of vegetarisch te kiezen.
Veel mensen denken ook dat vis bereiden moeilijk is en kinderen moeten vaak echt aan de smaak wennen. Vissticks zijn dan makkelijk en snel en gaan er eigenlijk altijd wel in. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn moeder die af en toe ook op tafel zette gecombineerd met spinazie met een eitje. Deze vis in een knapperig korstje is een makkelijk alternatief dat je thuis zelf maakt. Dit recept is niet alleen eenvoudig, maar ook nog eens erg lekker.
Het “moeilijkste” is misschien wel het vinden van een zakje panko. Dit zijn gedroogde broodkruimels, wat oorspronkelijk in de Japanse keuken gebruikt wordt. Een soort paneermeel, maar dan groffer. De meeste grotere supermarkten hebben dit in het assortiment bij de Oosterse keuken of in het vak bij het paneermeel.
Ik zou je zeker aanraden om ook de tartaarsaus te maken. Klinkt heel luxe, maar is zo klaar. Superlekker bij de vis en geeft net even wat extra’s. Zet de volgende keer dus eens deze vis in een knapperig korstje op tafel en ik hoor graag wat je er van vindt!

