6x een broodje pindakaas, maar dan anders!

door Esther

Hoe simpel kan lekker zijn: een broodje pindakaas! In Nederland zijn we er dol op en we nemen dan ook steevast onze eigen potten mee naar de camping in pak em beet Zuid Frankrijk. We kunnen gewoon niet zonder pindakaas op de Baguette of Pain Provencale.

En nu de kinderen weer naar school gaan en ouders weer aan het werk, vind je in menig lunchtrommeltje minimaal 1 broodje met dit heerlijke goedje, meestal tot ongenoegen van degene die er naast zit.

Als je een willekeurige supermarkt inloopt blijkt pindakaas onmiskenbaar broodsmeersel nummer 1. Rijen met verschillende bruine potten, met nootjes, zonder nootjes, crunchy, extra smeuïg en zelfs de light versie ontbreekt niet. Voor degene die toch eens wat anders wil met het bammetje in de lunchtrommel, volgen hier maar liefst 6 variaties op de Hollandse boterham mét pindakaas.

 

Pindakaas met honing
Broodje besmeren met halvarine, pindakaas en een laagje honing

Pindakaas met banaan
Broodje besmeren met halvarine, pindakaas en beleggen met plakjes banaan

 

Pindakaas met sambal
Broodje besmeren met halvarine, pindakaas en een beetje sambal (voor de liefhebber van pittig)

Pindakaas met chocopasta
Broodje besmeren met halvarine, pindakaas en een beetje chocopasta

Pindakaas met appel
Broodje besmeren met halvarine, pindakaas en plakjes appel (wel direct opeten, anders wordt de appel bruin)

Pindakaas met stroop (bedankt Marjan voor de tip!)
Broodje besmeren met halvarine, pindakaas en een beetje stroop

Heb jij nou ook nog goede ideeën voor een heerlijke boterham met pindakaas, laat het me dan weten. Ik ben benieuwd welke variaties jullie hebben!

Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

marjan 2012-02-29 - 22:55

Ik heb nog een overheerlijke 6e variant : eerst pindakaas en daarna stroop erover. Megalekker !!
P.S Wát een leuke site !!

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer