Dit is een super makkelijke lava cake: zacht, sticky, vol van smaak en fudgy. En terwijl de cake in de slowcooker zit, ontstaat er automatisch hete toffeesaus. Deze chocolade lava cake is de ultieme verwennerij!
Deze lava cake is uniek omdat er geen boter of eieren in zitten. Dus stiekem is dit ook nog eens een vegan cake! Wat ook bijzonder is, is dat je kokend water over het cakebeslag giet voordat je de slowcooker aanzet. Dit kokende water zorgt voor een rijke, hete toffeesaus terwijl de lava cake in de slowcooker bakt. Makkelijker dan dit kan ik het niet voor je maken.
Dit is typisch zo’n nagerecht dat je voordat je vrienden komen eten in de slowcooker doet. Je hoeft er niet meer naar om te kijken en als het tijd is voor het toetje, kun je direct opscheppen! Beetje slagroom en vanille ijs er bij en je bent klaar. Net als mijn appeltaartdessert uit de slowcooker is dit een nieuwe favoriet.
Zoals je begrijpt is dit beslist geen “mager” dessert, maar het is zo ontzettend lekker! Af en toe moet je gewoon even kunnen genieten en dat lukt je zeker weten met dit slowcooker chocolade lava cake recept.
Slowcooker chocolade lava cake
8
porties10
minuten1
uur30
minuten1
uur40
minutenDe ultieme verwennerij: chocolade lava cake
Ingrediënten
125 gram bloem
200 gram suiker
25 gram + 3 eetlepels cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
350 ml volle melk
80 ml zonnebloemolie
1 theelepel vanille-extract
50 gram chocolate chips
350 ml kokend water
Bereiding
- Vet de kom van je slowcooker in.
- Doe de bloem, 100 gram suiker, 25 gram cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom en roer dit met een garde door.
- Voeg melk, zonnebloemolie en vanille-extract toe en roer met een garde totdat alle goed gemengd is.
- Doe de massa in de slowcooker en strijk glad. Strooi de chocolate chips er overheen.
- Doe de overige suiker, cacaopoeder en kokend heet water in een kom en roer door. Giet dit voorzichtig over het beslag in de slowcooker. NIET ROEREN!
- Verwarm dit op stand HIGH gedurende 1,5 uur. Kijk na een uurtje of de lava cake al klaar is. De ene slowcooker is warmer dan de andere. Bij mij duurde het 1 uur en 15 minuten. De bovenkant is vast en de onderkant is een vloeibare saus.
- Schep een stuk op een bordje en schep wat van de saus er over. Lekker met een bolletje vanille ijs of slagroom.
