Chocolade lava cake uit de slowcooker

door Esther
Chocolade lava cake

Dit is een super makkelijke lava cake: zacht, sticky, vol van smaak en fudgy. En terwijl de cake in de slowcooker zit, ontstaat er automatisch hete toffeesaus. Deze chocolade lava cake is de ultieme verwennerij!

Deze lava cake is uniek omdat er geen boter of eieren in zitten. Dus stiekem is dit ook nog eens een vegan cake! Wat ook bijzonder is, is dat je kokend water over het cakebeslag giet voordat je de slowcooker aanzet. Dit kokende water zorgt voor een rijke, hete toffeesaus terwijl de lava cake in de slowcooker bakt. Makkelijker dan dit kan ik het niet voor je maken.

Dit is typisch zo’n nagerecht dat je voordat je vrienden komen eten in de slowcooker doet. Je hoeft er niet meer naar om te kijken en als het tijd is voor het toetje, kun je direct opscheppen! Beetje slagroom en vanille ijs er bij en je bent klaar. Net als mijn appeltaartdessert uit de slowcooker is dit een nieuwe favoriet.

Zoals je begrijpt is dit beslist geen “mager” dessert, maar het is zo ontzettend lekker! Af en toe moet je gewoon even kunnen genieten en dat lukt je zeker weten met dit slowcooker chocolade lava cake recept.

Slowcooker chocolade lava cake

Porties

8

porties
Voorbereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

1

hour 

30

minutes
Totale tijd

1

hour 

40

minutes

De ultieme verwennerij: chocolade lava cake

Ingrediënten

  • 125 gram bloem

  • 200 gram suiker

  • 25 gram + 3 eetlepels cacaopoeder

  • 1 theelepel bakpoeder

  • ½ theelepel zout

  • 350 ml volle melk

  • 80 ml zonnebloemolie

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 50 gram chocolate chips

  • 350 ml kokend water

Bereiding

  • Vet de kom van je slowcooker in.
  • Doe de bloem, 100 gram suiker, 25 gram cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom en roer dit met een garde door.
  • Voeg melk, zonnebloemolie en vanille-extract toe en roer met een garde totdat alle goed gemengd is.
  • Doe de massa in de slowcooker en strijk glad. Strooi de chocolate chips er overheen.
  • Doe de overige suiker, cacaopoeder en kokend heet water in een kom en roer door. Giet dit voorzichtig over het beslag in de slowcooker. NIET ROEREN!
  • Verwarm dit op stand HIGH gedurende 1,5 uur. Kijk na een uurtje of de lava cake al klaar is. De ene slowcooker is warmer dan de andere. Bij mij duurde het 1 uur en 15 minuten. De bovenkant is vast en de onderkant is een vloeibare saus.
  • Schep een stuk op een bordje en schep wat van de saus er over. Lekker met een bolletje vanille ijs of slagroom.
Chocolade lava cake
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer