Als je al een beetje rondgekeken hebt op mijn blog, dan weet je dat ik over het algemeen van lekker makkelijke recepten houd. Dat is dus niet anders voor deze merengue ijstaart. De naam doet heel luxe aan, maar je kunt dit gewoon maken met de schuimkransjes die je over hebt van Kerst of schuimpjes die je tijdens Pasen koopt.
Deze merengue ijstaart is net zo makkelijk als de Vienetta ijstaart die ik eerder maakte voor de feestdagen. De ingrediënten verschillen (natuurlijk) en met deze variant heb je nog iets meer vrijheid om te variëren. Je kunt er prima allerlei restjes in verwerken. Ik had nog wat chocoladestrooisel over. Dus dat heb ik mooi op de bovenkant verwerkt en een beetje door het mengsel. Zo kun je een soort stracciatella ijs maken.
Het leuke van het gebruik van merengue schuimpjes is dat ze in verschillende kleuren en smaken te krijgen zijn. Mijn schuimpjes waren groen en en wit en dat geeft een vrolijk effect. Wat ook superlekker is, is het gebruik van mokka schuimpjes. Mijn moeder maakte vroeger hier ook heerlijke ijstaarten mee. Ze zijn nu niet altijd meer te krijgen in de supermarkt, maar als je ze ziet zou ik ze meenemen als ik jou was.
Voor de bodem heb ik gebruik gemaakt van lange vingers, maar dat hoeft niet per sé. Je kunt de merengue ijstaart ook uitstekend maken zonder een bodem van lange vingers of kiezen voor een ander soort koek. Zoals je ziet, je kunt er al je creativiteit in kwijt!

