Groentenschotel met kaas uit de oven

door Esther
Oven groentenschotel

Misschien ken je het wel, de vraag wat je nu weer op tafel moet zetten. Ik heb dat af en toe met groenten. Want ja, op gegeven moment ben je wel eens een beetje uitgekeken op “gewone” sperzieboontjes of doperwtjes of een kom met sla, tomaat en komkommer. Het werd dus hoog tijd voor wat variatie en dus maakte ik deze groentenschotel met kaas uit de oven.

Met deze groentenschotel geeft je alle mogelijkheid om verschillende groenten te gebruiken. Ook ideaal dus als je wat restjes over hebt, zo hef je niks weg te gooien. Ik heb gekozen voor verschillende kleuren, dat ziet er vrolijk uit. Het oranje van de wortel, het gele van de mais en het groene van de broccoli combineren prima samen.

Je kunt er voor kiezen om groenten te roosteren in de oven, ook heel lekker, maar in dit geval kies ik voor ene combinatie met kaas. Ik zou bijna zeggen dat je met kaas alles lekker kunt maken. Heb je kieskeurige eters, dan zou je op deze manier kunnen proberen ze wat meer groenten te laten eten.

Nog een ander voordeel van deze groentenschotel is dat je in de tijd dat hij in de oven staat je fijn ergens anders mee bezig kunt zijn. weer iets minder om je druk over te maken dus! Daar hou ik van.

Maak deze heerlijke combinatie van mais, broccoli, wortel en doperwtjes en laat je verrassen door de smaak. Ik kan je verzekeren dat deze groentenschotel uit de oven een blijvertje is.

Groentenschotel met kaas uit de oven

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

35

minuten

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli

  • 1 klein blikje mais

  • 150 gram diepvriesdoperwten

  • 1 winterwortel

  • 1 bekertje crème fraîche

  • 100 gram geraspte kaas

  • 2 eieren

  • 1 eetlepel bloem

  • ½ theelepel paprikapoeder

  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ℃.
  • Snipper de ui, snijd de wortel in kleine blokjes en de broccoli in kleine roosjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjes pan en voeg de ui, wortel en broccoli toe. Bak dit 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg nu de doperwten en mais toe en bak dit nog 3 minuten mee.
  • Roer in een kommetje de eieren met de bloem, crème fraîche, peper, zout en paprikapoeder los. Roer er 50 gram van de geraspte kaas door.
  • Giet het eimengsel bij de groenten en roer door. Doe de groenten in een ovenschaal en strooi de rest van de geraspte kaas er over.
  • Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer