Croissant pizza maken met vers croissantdeeg

door Esther
croissant pizza

Dit is zo’n recept dat altijd handig is om bij de hand te hebben. Want wanneer je een plank met deze croissant pizza op tafel zet, weet je zeker dat ze in no-time op zijn. En qua ingrediënten kun je alle kanten op. Het belangrijkste is dat je een blikje croissantdeeg in de koelkast hebt staan.

We kopen wel eens croissants bij de bakker of supermarkt. Soms wat meer zodat we er een heerlijke croissantbroodpudding mee kunnen maken. Maar een blikje Danerolles of huismerk croissantdeeg is soms ook wel handig. Normaal gesproken maak je daar natuurlijk lekkere verse croissantjes mee op zondagochtend. Wat we ook wel eens doen is een plakje kaas meerollen als we die croissants maken. Dus dan heb je een heerlijke kaas verrassing als je je croissantje eet. Zo kwam ik dus ook op het idee om er eens wat anders mee te doen, want waarom zou je alleen croissantjes moeten rollen van het deeg? Deeg is deeg tenslotte.

Ik maakte dus deze heerlijke mini croissant pizza, een ideale snack voor tussendoor of perfect voor op de brunchtafel. Ik heb in deze versie gekozen voor ham en kaas, maar zoals je je kunt voorstellen, kan je hier uitgebreid mee variëren. Neem je favoriete pizza in gedachten en kijk of je die smaken kunt verwerken met dit deeg. Je kunt denken aan salami, dunne plakjes chorizo en natuurlijk verschillende soorten kaas.

Het enige waar je even op moet letten is dat je de perforatierandjes even goed dichtmaakt, dan blijft de vulling mooi opgerold in het deeg. Als je de gesneden stukken deeg in de muffinvorm legt, ziet het er misschien wat gek uit, maar vertrouw me: het komt helemaal goed. Binnen 15 minuten kun je aanvallen en genieten van een heerlijke croissant pizza.

Croissant pizza maken met vers croissantdeeg

Porties

12

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

25

minuten

Ingrediënten

  • 1 blikje croissandeeg voor 6 croissants

  • pizzasaus of tomatensaus

  • 3 plakken Proscuitto, ham of salami

  • ½ bol Mozzarella of geraspte kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Rol het croissantdeeg uit en knijp alle diagonale snijlijnen samen. Snijd de plak langs de verticale lijnen in 3 stukken.
  • Besmeer de plakken deeg met de pizzasaus of tomatensaus
  • Leg op elke plak deeg een plakje ham.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg deze op de ham of strooi er de geraspte kaas over. Rol nu elke plak deeg op. Snijd elke plak in 4 stukken.
  • Leg elk stukje opgerold deeg in een muffinvorm holte. Bak in 15 minuten mooi goudbruin.
croissant pizza
croissant pizza
croissant pizza

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer