Vegan Slowcooker Linzen Chili

door Esther
Vegan Slowcooker Linzen Chili

Soms heb je gewoon behoefte aan zo’n echte feel good maaltijd, zoals deze linzen chili uit de slowcooker. Ik heb dat vooral als het weer niet zo gezellig is of als het een beetje een drukke periode is.


In deze tijd, we schrijven 18 maart 2020, is het druk, maar vooral erg roerig. De wereld staat op zijn kop, we zijn allemaal bezig met corona en heel Nederland slaat WC-papier in. We worden geadviseerd zo veel mogelijk thuis te blijven en alle horeca is dicht. We zijn dus weer meer op elkaar aangewezen. En hoewel ik geen expert ben, denk ik dat het best wel eens goed kan zijn. Een beetje meer aandacht voor elkaar en goede gesprekken.


Traditioneel is de eettafel sowieso een plek waar vaak goede gesprekken plaatsvinden en waar je elkaar weer even tegenkomt. En in deze tijd kan dat helemaal. Samen eten verbindt, dus laat je niet gek maken en maak wat lekkers.

Deze slowcooker vegan linzen chili is daar uitermate geschikt voor: weinig werk, veel smaak en het hele huis ruikt naar de verschillende kruiden en specerijen. Hoewel dit een vegan maaltijd is, kun je hem eenvoudig aanpassen naar je eigen wens. Een beetje geruld gehakt er door en je bent alweer klaar. Varieer ook gerust met ingrediënten die je al in huis hebt. Een overgebleven prei of wortel smaakt er ook prima door, dus je kunt je creativiteit hier op los laten. En je zou een restje van deze chili ook heel erg goed in een wrap kunnen doen met wat ijsbergsla.

Dus breng je gezin samen aan tafel met een goede maaltijd zoals deze chili of maak bijvoorbeeld nieuwe herinneringen met deze heerlijke ragout. Het belangrijkste is dat je samen bent en geniet van elkaars gezelschap en het eten.

Vegan Slowcooker Linzen Chili

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

4

uren 
Totale tijd

4

uren 

5

minuten

Ingrediënten

  • 350 gram rode linzen

  • 750 ml groentebouillon

  • 2 uien (rode of gele of een mix)

  • 1-2 theelepel olijfolie

  • 1 blikje tomaten in blokjes

  • 3 eetlepels BBQ saus

  • 1 rode paprika

  • 1 potje gerookte paprika

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 eetlepel melasse (kan ook vervangen worden door bruine suiker)

  • 1 tl gerookte paprika

  • 1/2 tl mosterdpoeder

  • 1/4 theelepel gemalen gember

  • zeezout / zwarte peper naar smaak

Bereiding

  • Snijd de uien in blokjes en snijd de knoflook fijn. Was de paprika en snijd in blokjes. Haal 2 -3 gerookte paprika’s uit het potjes en snijd in kleine stukjes.
  • Doe de rode linzen in een zeef en was deze goed. Daarna kun je ze in de slowcooker doen en vul aan met de warme bouillon.
  • Doe alle gesneden groenten en het blikje tomatenblokjesin de slowcooker. Doe de olijfolie, BBQ saus en alle kruiden (behalve de peper en zout) er bij en roer goed. Nu kan ook de melasse er bij en roer daarna nog een keer goed door.
  • Verwarm dit in de slowcooker op high ongeveer 3-4 uur of op low ongeveer 5 uur. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Serveer met een frisse salade en wat kokosroom. Ben je vegetarisch dan zou je ook voor crème fraiche kunnen kiezen. Een beetje peterselie maakt het plaatje compleet.
Vegan Slowcooker Linzen Chili

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

Ward 2021-01-28 - 10:14

Hoi Esther, het lijkt me keilekker, maar ik twijfel hoe lang ik het in de slowcoocker moet doen. Bedoel je 4 uur hoog en dan nog eens 3 uur laag?

Antwoord
Esther 2021-01-28 - 11:21

Hai Ward,

bedankt voor je reactie en de linzen chili is inderdaad superlekker (vind ik). Ik snap je verwarring over de bereidingstijd, er was een foutje in geslopen. De bedoeling is 3-4 uur op high of 5 uur op low. Succes en eet smakelijk!

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer