De slowcooker (of crockpot) vind ik ideaal om verschillende gerechten te maken. Meestal zijn dat stoofschotels of bijvoorbeeld deze heerlijke linzen chili, maar ook een cheesecake of zelfs een appeltaartdessert tover ik er uit. Nu was het echter tijd voor deze heerlijke Italiaanse tomatensoep.
Ik had nog niet eerder een soep gemaakt in de slowcooker, dus dat werd hoog tijd! Deze Italiaanse maaltijdsoep heeft ongelooflijk veel smaak en is super makkelijk te maken. Doordat de soep 6-8 uur in de slowcooker staat te pruttelen, kunnen alle smaken zich goed ontwikkelen en wordt hij extra lekker.
In deze Italiaanse tomatensoep gaan zowel verse tomaten als tomatensaus en pastasaus. Ik heb gekozen voor een pastasaus met basilicum, maar je kunt natuurlijk elke smaak kiezen die je lekker vindt. Ik ben nu eenmaal dol op basilicum. De pasta in de soep vervangt vermicelli en ook hiervoor ben je vrij om je eigen keuze te maken en kun je elke kleine pastasoort nemen.
Dit is de ideale maaltijdsoep: veel smaak en door de pasta en kip vult hij goed, maar is hij niet té zwaar. Toch liever een minder gevulde soep? Dan is dit basisrecept voor tomatensoep precies waar je naar op zoek bent.
Geniet van deze heerlijke soep samen met je familie of vrienden.

Meer recepten in het digitale slowcooker kookboek!
In het slowcooker kookboek van Gezin over de Kook vind je nog veel meer recepten. Een aantal bekende, vertrouwde recepten zoals slowcooker erwtensoep of stoofpeertjes, maar ook veel gloednieuwe recepten die niet op mijn blog staan (en daar ook niet op komen) zoals Zwitsere sukade. Bestel hem nu en je kunt het kookboek direct downloaden.




6 reacties
Hij is nu in de maak. Heel benieuwd naar de smaak.
Succes en ik hoor graag wat je er van vond!
Heerlijke soep. Bedankt hiervoor, staat nu regelmatig op het menu
Goed om te horen Marjon! Wij eten deze soep ook regelmatig.
Als ik de vegetarische versie ga maken, moeten de vega kipstukjes dan al direct mee in de cooker moeten of moet ik ze later toevoegen ? Alvast bedankt voor de reactie
Hai Antoinette, ik zou voor de vegetarische versie de vega kipstukjes bij stap 3 samen met de pasta toevoegen. Succes en eet smakelijk alvast!