De lekkerste slowcooker lasagne maak je zelf

door Esther
slowcooker lasagne

Als je net zo dol bent op je slowcooker als ik, dan weet je dat je ontzettend veel gerechten er in kunt bereiden. En aangezien ik ook gek ben op de Italiaanse keuken, maakte ik al eens een heerlijke Italiaanse tomatensoep in mijn slowcooker. En hoewel ik het recept hier nog niet op het blog heb staan, is een pastasaus ook superlekker als deze langzaam bereid wordt. Maar nu dus eerst een recept voor slowcooker lasagne.

Voor slowcooker lasagne heb je dus de oven helemaal niet nodig. En met het recept dat ik nu voor je heb, maak ik het je nog makkelijker, want je hoeft ook geen bechamelsaus te maken. Alhoewel, Jeroen heeft deze lasagne met bechamelsaus al eens zelf gemaakt toen hij een jaar of 11 was, dus zo moeilijk is het nu ook weer niet.

Lasagne uit de slowcooker zonder bechamelsaus

Ondanks dat deze lasagne geen bechamelsaus heeft, is hij niet minder lekker. De kaas zorgt voor een heerlijke romige structuur en de kruiden geven de lasagne een heerlijke smaak. Je kunt hierin natuurlijk altijd variëren. Geen fan van tijm, dan laat je dit gewoon weg en vervangt het door wat extra Italiaanse kruiden. Of als je geen Parmezaanse kaas hebt, dan vervang je deze door geraspte Goudse kaas.

Heb je geen slowcooker? Dan kun je deze lasagne ook in de oven maken. Voeg dan alleen niet 250 ml water toe, maar 125 ml. In de oven bakken gedurende 45-50 minuten op 180 graden.

Nog een ander lekker lasagne recept: Mexicaanse lasagne met mais!

De lekkerste slowcooker lasagne

4 van 11 stemmen
Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

6

uren 
Totale tijd

6

uren 

10

minuten

De lekkerste lasagne maak je gewoon in de slowcooker en zonder bechamelsaus

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt

  • 1 grote ui

  • 2-3 teentjes knoflook

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 1 pak gezeefde tomaten

  • 1 runderbouillonblokje

  • 1 theelepel uienpoeder

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 2 theelepels Italiaanse kruiden

  • 1 theelepel tijm

  • vers gemalen peper

  • lasagnebladen

  • 400 gram Hüttenkäse

  • 300 gram geraspte mozzarella

  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe een scheutje olie in een pan en fruit op matig vuur de ui met de knoflook zo’n 5 minuten.
  • Doe het gehakt er bij en zet het vuur wat hoger. Bak het gehakt rul en gaar.
  • Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak dit nog een minuutje mee. Voeg dan het pak gezeefde tomaten toe en roer door.
  • Doe het uienpoeder, knoflookpoeder, de tijm, de Italiaanse kruiden en het bouillonblokje er bij. Voeg nog 250 ml water toe. Roer alles er goed door heen en breng het rustig aan de kook. Breng op smaak met peper.
  • Doe de Hüttenkäse, de mozzarella en de Parmezaanse kaas in een kom en mix alles goed door elkaar.
  • Bedek de bodem van je slowcooker met een laag gehaktsaus. Leg hier overheen lasagnebladen. Ik moest ze een beetje in stukjes breken om alles te laten passen. Bedek de lasagnebladen met wat van het kaasmengsel. Herhaal deze stap tot je gehaktmengsel op is en eindig met het kaasmengsel bovenop.
  • Zet de slowcooker op low en laat de lasagne in 6 uur gaar worden.
    Buon Appetito!

Tips

  • Vervang de cottage cheese door ricotta

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like Gezin over de Kook op Facebook

slowcooker lasagne
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

16 reacties

Simone 2021-04-21 - 21:00

Hoe veel gram tomatenpuree gebruikt u?

Antwoord
Esther 2021-04-22 - 19:32

Ik gebruik hier een blikje van 70 gram voor.

Antwoord
Cora Bults 2021-10-29 - 17:40

Vandaag gemaakt en werkelijk mijn vingers erbij afgelikt. Wat is die zalig, dank je wel voor het recept. Dit is een blijvertje.

Antwoord
Esther 2021-10-29 - 21:55

Dat is goed om te horen Cora! Fijn dat deze lekkere lasagne ook bij jou goed in de smaak is gevallen.

Antwoord
Aymee 2021-11-09 - 10:51

Hoeveel liter heeft u van de slowcooker?

Antwoord
Esther 2021-11-09 - 12:54

Hai Aymee, ik heb een Crockpot Express pot met een inhoud van 5,7 liter. Eventueel kun je de hoeveelheden wat aanpassen als je een kleinere of een grotere slowcooker hebt. Succes!

Antwoord
Denise 2022-03-28 - 11:15

Hi, ik heb een vraagje. Ik heb gister lasagne uit de slowcooker gemaakt, staat nu in de koelkast en wil dit vandaag eten. Wat is de beste manier op dit op te warmen? Kan ik gewoon de lasagne opwarmen in mijn crockpot? En voor hoelang? Eruit halen en in een overschotel overgooien lijkt mij zoveel gedoe.

Alvast bedankt!

Antwoord
Esther 2022-03-28 - 11:18

Hai Denise, dat wordt hoe dan ook smullen vanavond! Opwarmen kan in de slowcooker, maar dat duurt wat langer dan in de oven. Ik heb het zelf nog niet gedaan, maar zou dan zeker 1 uur tot 1,5 uur op high aanhouden. Je kunt tussendoor even checken of het middelste deel goed warm is.

Eet smakelijk!

Antwoord
Anita 2022-04-19 - 21:05

Ik wil deze lasagne graag maken maar ik heb geen slowcooker. Hoe lang en op hoeveel graden moet dit dan in de oven ?

Antwoord
Esther 2022-04-19 - 21:43

Hai Anita, ik zou dit zo’n 50 minuten op 180 graden in de oven bakken. Mocht de bovenkant snel te bruin worden, dan kun je deze afdekken met wat aluminiumfolie de laatste minuten. Succes en eet smakelijk!

Antwoord
Nicole 2022-05-02 - 15:17

Hoi Esther,
Zou je ook verse lasagnebladen kunnen gebruiken? En hoe lang zou je het dan in de slowcooker doen?

Antwoord
Esther 2022-05-03 - 09:10

Hai Nicole,

bedankt voor je vraag. Ik heb het nog nooit met verse lasagne bladen geprobeerd. Als ik dat zou doen, dan zou ik kiezen voor 4 uur op LOW, maar ik heb geen idee wat het resultaat is. Gewoon een keer uitproberen zou ik zeggen!

Antwoord
Suus 2022-05-06 - 11:08

Hoi, gaat er echt 400g huttenkase (2 bakjes) in? Dit lijkt me heel veel, maar 40g weer wat weinig 😅?

Antwoord
Esther 2022-05-06 - 11:12

Hai Suus, bedankt voor je reactie en ik snap je twijfel. Maar er gaan echt 2 bakjes Hüttenkäse in. Samen met de Parmezaanse kaas en de mozzarella zorgt dit voor een soort kaassaus. 😋👍

Antwoord
Clara 2022-05-16 - 12:47

Graag zou ik willen weten hoeveel gezeefde tomaten er in gaan? Er zijn pakken met verschillende hoeveelheden.

Antwoord
Esther 2022-05-16 - 12:51

Hai Clara, ik begrijp je vraag. Ik gebruik altijd de “standaard” pakken van 500 ml / 500 gram.

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]