De lekkerste slowcooker lasagne maak je zelf

door Esther
slowcooker lasagne

Als je net zo dol bent op je slowcooker als ik, dan weet je dat je ontzettend veel gerechten er in kunt bereiden. En aangezien ik ook gek ben op de Italiaanse keuken, maakte ik al eens een heerlijke Italiaanse tomatensoep in mijn slowcooker. En hoewel ik het recept hier nog niet op het blog heb staan, is een pastasaus ook superlekker als deze langzaam bereid wordt. Maar nu dus eerst een recept voor slowcooker lasagne.

Voor slowcooker lasagne heb je dus de oven helemaal niet nodig. En met het recept dat ik nu voor je heb, maak ik het je nog makkelijker, want je hoeft ook geen bechamelsaus te maken. Alhoewel, Jeroen heeft deze lasagne met bechamelsaus al eens zelf gemaakt toen hij een jaar of 11 was, dus zo moeilijk is het nu ook weer niet.

Ondanks dat deze lasagne geen bechamelsaus heeft, is hij niet minder lekker. De kaas zorgt voor een heerlijke romige structuur en de kruiden geven deze lasagne een heerlijke smaak. Je kunt hierin natuurlijk altijd variëren. Geen fan van tijm, dan laat je dit gewoon weg en vervangt het door wat extra Italiaanse kruiden. Of als je geen Parmezaanse kaas hebt, dan vervang je deze door geraspte Goudse kaas.

Heb je geen slowcooker? Dan kun je deze lasagne ook in de oven maken. Voeg dan alleen niet 250 ml water toe, maar 125 ml.

De lekkerste slowcooker lasagne

Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

6

uren 
Totale tijd

6

uren 

10

minuten

De lekkerste lasagne maak je gewoon in de slowcooker en zonder bechamelsaus

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt

  • 1 grote ui

  • 2-3 teentjes knoflook

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 1 pak gezeefde tomaten

  • 1 runderbouillonblokje

  • 1 theelepel uienpoeder

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 2 theelepels Italiaanse kruiden

  • 1 theelepel tijm

  • vers gemalen peper

  • lasagnebladen

  • 400 gram Hüttenkäse

  • 300 gram geraspte mozzarella

  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe een scheutje olie in een pan en fruit op matig vuur de ui met de knoflook zo’n 5 minuten.
  • Doe het gehakt er bij en zet het vuur wat hoger. Bak het gehakt rul en gaar.
  • Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak dit nog een minuutje mee. Voeg dan het pak gezeefde tomaten toe en roer door.
  • Doe het uienpoeder, knoflookpoeder, de tijm, de Italiaanse kruiden en het bouillonblokje er bij. Voeg nog 250 ml water toe. Roer alles er goed door heen en breng het rustig aan de kook. Breng op smaak met peper.
  • Doe de Hüttenkäse, de mozzarella en de Parmezaanse kaas in een kom en mix alles goed door elkaar.
  • Bedek de bodem van je slowcooker met een laag gehaktsaus. Leg hier overheen lasagnebladen. Ik moest ze een beetje in stukjes breken om alles te laten passen. Bedek de lasagnebladen met wat van het kaasmengsel. Herhaal deze stap tot je gehaktmengsel op is en eindig met het kaasmengsel bovenop.
  • Zet de slowcooker op low en laat de lasagne in 6 uur gaar worden.
    Buon Appetito!

Tips

  • Vervang de cottage cheese door ricotta

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer