Mexicaanse Lasagne

door Esther
Mexicaanse lasagne

Dit is geen recept voor op je balansdag, maar wat is dit ontzettend lekker! Ik vond dit recept voor Mexicaanse lasagne via Pinterest en heb er een eigen versie van gemaakt.

Dit recept verscheen een aantal jaar geleden al op dit blog, maar heb ik nu ge-updated en natuurlijk van wat betere foto’s voorzien. Daarnaast kun je het recept nu makkelijker bewaren of printen.

Een Mexicaanse lasagne lijkt qua opbouw natuurlijk op een Italiaanse lasagne, maar in plaats van lasagne bladen gebruik je in dit geval tortilla wraps. Deze zijn als je de lasagne gaat eten, lekker zacht en deegachtig, bijna zoals de Italiaanse lasagne. Daarnaast maak je natuurlijk gebruik van de typische Mexicaanse ingrediënten en kruiden zoals chilipeper, kidneybonen en mais. En je maakt het natuurlijk af met kaas.

Zoals gezegd, dit gerecht is niet echt mager, want je maakt gebruik van crème fraîche en kaas en natuurlijk gehakt. Je zou het iets lichter kunnen maken door rundergehakt te gebruiken, demi-crème fraîche en wat minder kaas. Dan boet je wel een beetje in aan smaak natuurlijk.

Eet deze Mexicaanse lasagne met een lekkere frisse salade en laat je verrassen door de smaken uit Mexico.

Mexicaanse Lasagne

0 van 0 stemmen
Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

35

minuten
Totale tijd

45

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 250 gram 250 gehakt

  • 1 1 paprika

  • 1 1 ui

  • 1 1 rode peper

  • 1 blikje 1 mais (150 gram)

  • 1 blik 1 kidneybonen (200 gram)

  • 1 theelepel 1 chilipoeder

  • 1 bekertje 1 crème fraîche

  • 1 potje 1 salsa saus, mild

  • 8 8 tortilla wraps

  • 75 gram 75 cheddar

  • 75 gram 75 geraspte oude kaas

Bereiding

  • Warm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui en snijd de paprika en rode peper in stukjes.
  • Verhit in een pan wat olijfolie of boter en bak het gehakt. Voeg de ui, peper en paprika toe en bak nog ongeveer 4 minuten. Voeg de chilipoeder, mais en kidneybonen toe en roer goed door.
  • Meng in een kommetje de salsasaus en de creme fraiche.
  • Vet een ovenschaal in. Doe wat van het gehaktmengsel in de schaal, leg er vervolgens een tortilla op en besmeer deze met wat van crème fraîche mengsel. Strooi een beetje van de cheddar en de geraspte kaas er over. Ga verder met gehaktmengel, tortilla enz. Eindig met het crème fraîche mengsel en cheddar en geraspte kaas.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het folie er af en laat de kaas in ongeveer 10 minuten een kleurtje krijgen. Zet eventueel nog even onder de grill. En nu smullen maar!! Lekker met sla.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Mexicaanse lasagne
Pinterst pin Mexicaanse lasagne
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]