Dit is geen recept voor op je balansdag, maar wat is dit ontzettend lekker! Ik vond dit recept voor Mexicaanse lasagne via Pinterest en heb er een eigen versie van gemaakt.
Dit recept verscheen een aantal jaar geleden al op dit blog, maar heb ik nu ge-updated en natuurlijk van wat betere foto’s voorzien. Daarnaast kun je het recept nu makkelijker bewaren of printen.
Een Mexicaanse lasagne lijkt qua opbouw natuurlijk op een Italiaanse lasagne, maar in plaats van lasagne bladen gebruik je in dit geval tortilla wraps. Deze zijn als je de lasagne gaat eten, lekker zacht en deegachtig, bijna zoals de Italiaanse lasagne. Daarnaast maak je natuurlijk gebruik van de typische Mexicaanse ingrediënten en kruiden zoals chilipeper, kidneybonen en mais. En je maakt het natuurlijk af met kaas.
Zoals gezegd, dit gerecht is niet echt mager, want je maakt gebruik van crème fraîche en kaas en natuurlijk gehakt. Je zou het iets lichter kunnen maken door rundergehakt te gebruiken, demi-crème fraîche en wat minder kaas. Dan boet je wel een beetje in aan smaak natuurlijk.
Eet deze Mexicaanse lasagne met een lekkere frisse salade en laat je verrassen door de smaken uit Mexico.
