Onderstaande blogpost dateert alweer van een flink aantal jaren geleden. Jeroen is inmiddels een stuk groter en hoewel hij niet vaak zelf kookt, maak ik dit basis recept voor lasagne nog regelmatig.
Het fijne van dit recept is dat het nooit gaat vervelen. En als je het wat vaker maakt, wordt het ook zo’n recept waar je op gegeven moment geen beschrijving meer van nodig hebt. Je weet de verhoudingen uit je hoofd en je kunt het aanpassen zoals je zelf wilt. Maar goed, zo ver is het momenteel nog niet voor Jeroen, maar dat komt vast vanzelf.
Geïnspireerd door Junior Masterchef op Net 5, besloot ik Jeroen te vragen wat hij wilde leren koken. Uiteraard werd dat zijn lievelingsgerecht: lasagne. Maar hij wilde het wel helemaal zelf doen. En het liefste iets met snijden… Dat werd dus de tomaten en de sla die we er bij eten. En dit basis recept voor lasagne is inclusief zelfgemaakte (!) bechamelsaus. Meneer presteerde het zonder klontjes, en dat lukt een heleboel volwassenen al niet. Dus mama en zoon zijn supertrots. Hieronder het recept dat wij gebruikten.
Wil jouw kind ook een Junior Masterchef worden? Ga dan vooral met hem of haar aan de kook! Maak samen een favoriet gerecht en laat ze vooral zo veel mogelijk zelf doen. Op die manier krijgen ze zelfvertrouwen in de keuken en kunnen ze steeds meer maken. Hopelijk hebben ze daar ook nog wat aan als ze later op zichzelf gaan wonen.
Uiteraard kan dit basis recept voor lasagne met van alles gevarieerd worden. Denk aan uitje, prei, spekjes, spinazie, knoflook etc. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. En wil je eens super makkelijk? Probeer dan eens een slowcooker lasagne!
1 reactie
lieve Jeroen,
Wat geweldig stoer van jou om dit helemaal alleen te maken. Oma heeft van mamma wat lasagne gekregen om te proeven. Nou, ik weet zeker dat het lekker is! Je hoort nog wel hoe het gesmaakt heeft.
Dikke kus van oma.