Kind aan de kook: Lasagne

door Esther
Jeroen roert in de pan

Geïnspireerd door Junior Masterchef op Net 5, besloot ik Jeroen te vragen wat hij wilde leren koken. Uiteraard werd dat zijn lievelingsgerecht: lasagne. Maar hij wilde het wel helemaal zelf doen. En het liefste iets met snijden… Dat werd dus de tomaten en de sla die we er bij eten. En deze lasagne is inclusief zelfgemaakte (!) bechamelsaus. Meneer presteerde het zonder klontjes, en dat lukt een heleboel volwassenen al niet. Dus mama en zoon zijn supertrots. Hieronder het recept dat wij gebruikten. Wil jouw kind ook een Junior Masterchef worden? Begin dan eens met deze lasagne!

Bechamelsaus:
40 gr. roomboter
40 gr. bloem
500 ml. melk
50 gr. geraspte Parmezaanse kaas

Lasagne:
300 gr. half-om-half gehakt
1 fles sugocasa
1 tl. Italiaanse kruiden
lasagnebladen
geraspte oude kaas

BechamelsausBegin met de bechamelsaus. Laat de boter op matig vuur in een pan met dikke bodem smelten. Voeg de gezeefde bloem toe en roer goed met een garde. Laat het 2 minuten garen ondertussen af en toe roerend. Voeg al roerend telkens kleine scheutjes melk toe. Breng al roerend aan de kook en laat het op een laag vuur (en evt. vlamverdeler) 15 min. rustig pruttelen onder af en toe roeren. Voeg de laatste 5 minuten de Parmezaanse kaas toe en roer even goed door.

Zet de oven aan op 180 graden. Bak het gehakt rul en voeg de fles Sugocasa toe. Breng aan de kook en voeg te Italiaanse kruiden en wat peper en zout toe. Vet een ovenschaal in en schep er een lepel gehaktmengsel in. Dan een laagje bechamelsaus. Verdeel de lasagne bladen er over. Vervolg met nogmaals gehakt, bechamelsaus en lasagnebladen. Sluit af met een laag gehaktsaus en bechamelsuas. Strooi wat geraspte oude kaas er over en zet ongeveer 40 minuten in de oven. Smullen maar!

Uiteraard kan deze basislasagne met van alles gevarieerd worden. Denk aan uitje, prei, spekjes, spinazie, knoflook etc. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

 

Even blazen

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

oma anneke 2011-07-11 - 10:38

lieve Jeroen,

Wat geweldig stoer van jou om dit helemaal alleen te maken. Oma heeft van mamma wat lasagne gekregen om te proeven. Nou, ik weet zeker dat het lekker is! Je hoort nog wel hoe het gesmaakt heeft.

Dikke kus van oma.

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer