Als je net zo dol bent op je slowcooker als ik, dan weet je dat je ontzettend veel gerechten er in kunt bereiden. En aangezien ik ook gek ben op de Italiaanse keuken, maakte ik al eens een heerlijke Italiaanse tomatensoep in mijn slowcooker. En hoewel ik het recept hier nog niet op het blog heb staan, is een pastasaus ook superlekker als deze langzaam bereid wordt. Maar nu dus eerst een recept voor slowcooker lasagne.
Voor slowcooker lasagne heb je dus de oven helemaal niet nodig. En met het recept dat ik nu voor je heb, maak ik het je nog makkelijker, want je hoeft ook geen bechamelsaus te maken. Alhoewel, Jeroen heeft deze lasagne met bechamelsaus al eens zelf gemaakt toen hij een jaar of 11 was, dus zo moeilijk is het nu ook weer niet.
Lasagne uit de slowcooker zonder bechamelsaus
Ondanks dat deze lasagne geen bechamelsaus heeft, is hij niet minder lekker. De kaas zorgt voor een heerlijke romige structuur en de kruiden geven de lasagne een heerlijke smaak. Je kunt hierin natuurlijk altijd variëren. Geen fan van tijm, dan laat je dit gewoon weg en vervangt het door wat extra Italiaanse kruiden. Of als je geen Parmezaanse kaas hebt, dan vervang je deze door geraspte Goudse kaas.
Heb je geen slowcooker? Dan kun je deze lasagne ook in de oven maken. Voeg dan alleen niet 250 ml water toe, maar 125 ml. In de oven bakken gedurende 45-50 minuten op 180 graden.
Nog een ander lekker lasagne recept: Mexicaanse lasagne met mais!

Meer recepten in het digitale slowcooker kookboek!
In het slowcooker kookboek van Gezin over de Kook vind je nog veel meer recepten. Een aantal bekende, vertrouwde recepten zoals slowcooker erwtensoep of stoofpeertjes, maar ook veel gloednieuwe recepten die niet op mijn blog staan (en daar ook niet op komen) zoals Zwitsere sukade. Bestel hem nu en je kunt het kookboek direct downloaden.

28 reacties
Hoe veel gram tomatenpuree gebruikt u?
Ik gebruik hier een blikje van 70 gram voor.
Vandaag gemaakt en werkelijk mijn vingers erbij afgelikt. Wat is die zalig, dank je wel voor het recept. Dit is een blijvertje.
Dat is goed om te horen Cora! Fijn dat deze lekkere lasagne ook bij jou goed in de smaak is gevallen.
Hoeveel ml gezeefde tomaten?
Hai Cora, ik gebruik een pak van 500 ml voor dit recept.
Hoeveel liter heeft u van de slowcooker?
Hai Aymee, ik heb een Crockpot Express pot met een inhoud van 5,7 liter. Eventueel kun je de hoeveelheden wat aanpassen als je een kleinere of een grotere slowcooker hebt. Succes!
Hi, ik heb een vraagje. Ik heb gister lasagne uit de slowcooker gemaakt, staat nu in de koelkast en wil dit vandaag eten. Wat is de beste manier op dit op te warmen? Kan ik gewoon de lasagne opwarmen in mijn crockpot? En voor hoelang? Eruit halen en in een overschotel overgooien lijkt mij zoveel gedoe.
Alvast bedankt!
Hai Denise, dat wordt hoe dan ook smullen vanavond! Opwarmen kan in de slowcooker, maar dat duurt wat langer dan in de oven. Ik heb het zelf nog niet gedaan, maar zou dan zeker 1 uur tot 1,5 uur op high aanhouden. Je kunt tussendoor even checken of het middelste deel goed warm is.
Eet smakelijk!
Ik wil deze lasagne graag maken maar ik heb geen slowcooker. Hoe lang en op hoeveel graden moet dit dan in de oven ?
Hai Anita, ik zou dit zo’n 50 minuten op 180 graden in de oven bakken. Mocht de bovenkant snel te bruin worden, dan kun je deze afdekken met wat aluminiumfolie de laatste minuten. Succes en eet smakelijk!
Hoi Esther,
Zou je ook verse lasagnebladen kunnen gebruiken? En hoe lang zou je het dan in de slowcooker doen?
Hai Nicole,
bedankt voor je vraag. Ik heb het nog nooit met verse lasagne bladen geprobeerd. Als ik dat zou doen, dan zou ik kiezen voor 4 uur op LOW, maar ik heb geen idee wat het resultaat is. Gewoon een keer uitproberen zou ik zeggen!
Hoi, gaat er echt 400g huttenkase (2 bakjes) in? Dit lijkt me heel veel, maar 40g weer wat weinig 😅?
Hai Suus, bedankt voor je reactie en ik snap je twijfel. Maar er gaan echt 2 bakjes Hüttenkäse in. Samen met de Parmezaanse kaas en de mozzarella zorgt dit voor een soort kaassaus. 😋👍
Graag zou ik willen weten hoeveel gezeefde tomaten er in gaan? Er zijn pakken met verschillende hoeveelheden.
Hai Clara, ik begrijp je vraag. Ik gebruik altijd de “standaard” pakken van 500 ml / 500 gram.
Zou je ipv huttenkase iets anders kunnen gebruiken?
Hai Nanda, omdat de hüttenkase ook voor structuur zorgt zou ik hem niet zo snel vervangen. Als je er echt niet van houdt dan zou je bijvoorbeeld 200 gram geraspte belegen kaas kunnen gebruiken en de mozzarella en parmezaanse kaas beiden met 100 gram verhogen.
Wat kan je het beste bij de lasagne eten?
Hai Cathy, ik neem aan dat je bedoelt qua groente? Wij eten altijd een lekkere frisse salade van ijsbergsla, tomaat en komkommer er bij.
Doe je er geen groenten bij in?? Ben altijd gewend met veel groenten erbij in de oven. Kids zullen het niet erg vinden 😂😂😂 doe wel een salade er appart bij. Vandaag de spullen halen en morgen voor het eerst dit maken in de slowcooker. Erwtensoep zondag gemaakt was heerlijk. Bedankt voor je recepten. Nog 1 vraag wil graag nog een multicooker aanschaffen 1 waar je alles mee kan. Heb je er ervaring mee en welke raad je dan aan?
Hai Nancy, leuk wat van je te horen en nee ik doe in deze lasagne geen extra groenten. Dat zou je natuurlijk best een keer kunnen uitproberen, maar inderdaad ik serveer er altijd een lekkere salade bij.
Erwtensoep in de slowcooker is ideaal om te maken en zo in de herfst…lekker hoor! Overigens is erwtensoep het in de multicooker nog sneller klaar. Ik heb zelf een crockpot express pot waar ik heel tevreden over ben. Ik heb er een review over geschreven: https://gezinoverdekook.nl/review-crockpot-express-pot-cr051/
Succes met het maken van je keuze en eet smakelijk alvast!
Lijkt me heerlijk. Kan ik de lasagne invriezen als ik iets over heb?
Hai Yvonne, het is ook superlekker. En uiteraard kun je een restje lasagne gewoon invriezen. Daarna weer even opwarmen in de magnetron of oven en je hebt een lekker kliekje.
Hoi! Het recept ziet er erg lekker uit. Als je de ingrediënten een dag van te voren bij elkaar doet, maar de volgende dag in de slowcooker wil zetten. Dus eigenlijk voorbereiden en de Volgende dag zo lang in de slowcooker kan dat ook? Kan ik dan de 6 uur aanhouden?
Hai Janneke, goeie vraag, dit heb ik niet uitgeprobeerd. Ik denk dat het kan, als je het gehaktmengsel snel terugkoelt en daarna in de koelkast bewaart, net als het kaas mengsel overigens. Ik denk dat de 6 uur ook dan wel uitkomt. Laat je me weten of het gelukt is?