Zelf een lekkere pastasaus maken is helemaal niet zo moeilijk. Ik doe het regelmatig en het is leuk om daarin te variëren. Een pastasaus is meestal gebaseerd op basis van tomaten of room. Maar een andere basissaus die je ook als pastasaus kunt gebruiken is geroosterde paprikasaus.
Dit recept voor geroosterde paprikasaus is erg eenvoudig om te maken en als je gebruik maakt van een pot geroosterde paprika’s, ben je ook nog eens erg weinig tijd kwijt. De romigheid van deze saus komt deze keer niet van slagroom, maar verrassend genoeg van geweekte cashewnoten. Als je veganistisch eet, ken je dit trucje misschien al, maar dit is een heerlijk alternatief voor room.
Mijn recept voor geroosterde paprikasaus is overigens niet helemaal veganistisch, want ik maak wel gebruik van parmezaanse kaas. Wil je dit vervangen, dan kun je kiezen voor edelgistvlokken. Dit kun je bij de natuurvoedingswinkel krijgen, maar vaak ook bij de grotere supermarkten
Deze saus van geroosterde paprika’s is heerlijk bij de pasta en zonder vlees ook superlekker. Maar je kunt hem ook als sausje maken voor over de kip. Of gebruiken voor een saus met vis- vega- of kipstukjes over de rijst. Er zijn veel variaties mogelijk qua kruiden. Met wat garam masala en kokosmelk maak je er een Indiaas curry gerecht van bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Dit recept voor geroosterde paprikasaus staat in mijn basisrecepten, wat ga jij er mee maken?

2 reacties
Lijkt me heerlijk! Gebruik je een grote of een kleine pot paprika’s?
Hai Heidi, wij vinden de saus ook superlekker. Ik heb hiervoor een grote pot geroosterde paprika’s gebruikt, zo eentje van 465 gram bij de AH. Succes met het maken van de saus en eet smakelijk!