Pastasaus met kaasgehakballetjes: verras je kids!

door Esther
Tagliatelle pastasaus met kaasgehaktballetjes_2

Je eigen pastasaus maken is zo makkelijk en vaak zo veel lekkerder dan pastasaus uit een pot. Als je even snel moet kan het best makkelijk zijn, maar in de meeste gevallen maak ik zelfs dan gewoon mijn eigen saus voor over de pasta. En in Amerika hebben ze zelfs pasta zonder saus en alleen met kaas: de beroemde Mac ‘n Cheese. Maar goed, nu wilde ik graag “gewone” pastasaus.

Voor dit gerecht wilde ik iets extra’s. Er gaat bij ons meestal gewoon geruld gehakt door de pastasaus, maar deze keer koos ik voor gehaktballetjes. En ik weet niet hoe het bij jullie is, maar de heren hier willen dan graag ook nog wat (lees veel) kaas er over. Het plan was dus om ze te verrassen met kaasgehaktballetjes. Kleine blokjes kaas die je meedraait in de gehaktballetjes en zo extra smaak geven. Gewone normale Nederlandse belegen kaas werkt dan uitstekend. Want voldoende smaak en smelt ook mooi bij het verwarmen, maar niet té snel.

Als pasta kun je natuurlijk elke gewenste vorm kiezen, maar persoonlijk houd ik er bij dit soort sauzen van om tagliatelle of spaghetti te gebruiken. Daar blijft de saus mooi omheen zitten. Deze pastasaus met gehaktballetjes over de tagliatelle was hier in huis een groot succes. De pan ging in elk geval schoon leeg en dat was niet omdat ik te weinig had gemaakt….

Tagliatelle pastasaus met kaasgehakballetjes

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

30

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt

  • 200 gram belegen kaas

  • 1 ei

  • 2 theelepels Italiaanse kruiden

  • 3 eetlepels paneermeel

  • Zout en peper

  • 1 grote ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 fles sugo casa

  • 1 runderbouillonblokje

  • 225 gram tagliatelle

Bereiding

  • Snijd de klaas in hele kleine blokjes.
  • Meng het gehakt met de Italiaanse kruiden, ei, paneermeel en peper en zout naar smaak.
  • Meng nu de kaasblokjes door het gehakt en zorg dat ze een beetje verdeeld zijn.
  • Draai gehaktballetjes, zorg er voor dat de kaas zoveel mogelijk aan de binnenkant zit.
  • Snij de ui in kleine stukjes en snijd ook de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Fruit in een ruime pan de ui totdat deze mooie glazig en zacht is. Voeg de knoflook toe en verwarm deze nog een minuut mee.
  • Braad de gehaktballetjes aan in de pan en gaar ze op een lager vuur.
  • Kook ondertussen de tagliatelle volgens de verpakking.
  • Doe de sugo casa bij de gehaktballetjes en verkruimel het bouillonblokje er boven. Roer alles goed door. Verwarm dit op middelhoog vuur tot het bijna kook en zet het vuur dan lager. Laat het gedurende 5 minuten rustig pruttelen.
  • Giet de tagliatelle af en serveer deze op verwarmde borden met de saus erover. Maak af met wat geraspte kaas. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]