Je eigen pastasaus maken is zo makkelijk en vaak zo veel lekkerder dan pastasaus uit een pot. Als je even snel moet kan het best makkelijk zijn, maar in de meeste gevallen maak ik zelfs dan gewoon mijn eigen saus voor over de pasta. En in Amerika hebben ze zelfs pasta zonder saus en alleen met kaas: de beroemde Mac ‘n Cheese. Maar goed, nu wilde ik graag “gewone” pastasaus.
Voor dit gerecht wilde ik iets extra’s. Er gaat bij ons meestal gewoon geruld gehakt door de pastasaus, maar deze keer koos ik voor gehaktballetjes. En ik weet niet hoe het bij jullie is, maar de heren hier willen dan graag ook nog wat (lees veel) kaas er over. Het plan was dus om ze te verrassen met kaasgehaktballetjes. Kleine blokjes kaas die je meedraait in de gehaktballetjes en zo extra smaak geven. Gewone normale Nederlandse belegen kaas werkt dan uitstekend. Want voldoende smaak en smelt ook mooi bij het verwarmen, maar niet té snel.
Als pasta kun je natuurlijk elke gewenste vorm kiezen, maar persoonlijk houd ik er bij dit soort sauzen van om tagliatelle of spaghetti te gebruiken. Daar blijft de saus mooi omheen zitten. Deze pastasaus met gehaktballetjes over de tagliatelle was hier in huis een groot succes. De pan ging in elk geval schoon leeg en dat was niet omdat ik te weinig had gemaakt….