Van cups naar ml en grammen omrekenen

door Esther
Cups

Ben je ook dol op nieuwe recepten en struin je regelmatig Pinterest af? Ik in elk geval wel. Dan zul je merken dat de Amerikaanse recepten gebruik maken van cups in plaats van milliliters of grammen. Omdat het bij bakken, maar ook bij andere recepten, nauw luistert, vind ik het werken met ml en gram veel preciezer dan cups.

Want hoeveel is een cup bloem eigenlijk? De ene keer dat je een cup bloem pakt is het misschien net wat meer dan een andere keer. De ene persoon strijkt de bloem af en de andere niet. Het is dus altijd een beetje subjectief en niet exact. Daar houd ik niet zo van.

Je kunt natuurlijk een setje cups aanschaffen, maar ik maak liever gebruik van een omrekentabel. En die omrekentabel deel ik graag met jou. Hieronder zie je hoeveel milliliter er in een cup gaan, zodat je elk recept kunt omrekenen.

CupsMilliliters
1 Cup240 ml
½ Cup120 ml
⅓ Cup80 ml
¼ Cup60 ml
Cups

Cups naar grammen

Ik heb ook een aantal veel voorkomende ingrediënten voor je op een rijtje gezet en omgerekend hoeveel gram 1 cup van elk ingrediënt is. Wel zo makkelijk!

1 Cup½ Cup⅓ Cup¼ Cup
Bloem125 gram62,5 gram42 gram31 gram
Suiker200 gram100 gram67 gram50 gram
Basterdsuiker180 gram90 gram60 gram45 gram
Honing of stroop340 gram170 gram113 gram85 gram
Boter240 gram120 gram80 gram60 gram
Rijst190 gram95 gram65 gram48 gram
Macaroni140 gram70 gram75 gram35 gram

Mis je nog bepaalde ingrediënten die je graag aan bovenstaande tabel toegevoegd zou zien? Laat het me weten via de reacties en ik ga voor je aan de slag.

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]