Herken je dit? Je moet iets bedenken voor het avondeten en deze keer wil je geen gezeur aan tafel én kinderen die alles zonder mopperen opeten. Dus geen gedoe, maar ook iets dat bij volwassenen in de smaak valt. Dit Mac ‘n Cheese recept oftewel macaroni met kaas is de truc!
Mijn kinderen zijn gelukkig over het algemeen niet zo lastig, maar af en toe wordt er ook hier met veel gezucht (aardappelpuree) en gesteun (doperwtjes) het bord nét niet helemaal leeg gegeten. En ja, daar kan ik heel lang tegen en bedenk creatieve manieren (verborgen groenten of ovenschotel anyone?) om toch de nodige vitaminen binnen te krijgen. En dan past er soms best een gerecht tussen dat gewoon iedereen lekker vindt. Hoewel macaroni en kaas niet zo zuinig is qua calorieën, is het wel vegetarisch. Wanneer je het serveert met sla maak je er toch een redelijk gezonde combi van.
Wist je trouwens dat je deze macaroni niet zo snel in Italië op de menu zult vinden? Mac ‘n Cheese is een typisch Amerikaans gerecht, maar ik heb het een klein beetje Italiaanser gemaakt door de tijm en pecorino kaas. Uiteraard staat het je vrij om een andere kaas zoals Parmezaanse kaas of Cheddar te gebruiken, als het maar goed kan smelten. Macaroni met kaas leent zich sowieso uitstekend voor het opmaken van restjes! Onderstaand recept is geïnspireerd door de recepten van Jamie Olivier en Nigella Lawson.
Mijn Mac ‘n Cheese is dus een persoonlijke variatie op twee bekende recepten. En dat is gelijk de kracht van dit gerecht. Varieer met soorten kaas, verwerk er eens hamblokjes in of andere kruiden. Maak er dus je eigen variatie op of verwerk er restjes in. Ben jij dol op macaroni met kaas? Maak dan vooral eens mac ‘n cheese en geef er een eigen twist aan.
