Slowcooker recept: Teriyaki kip met ananas

door Esther
Kip Teriyaki

Op dit blog heb ik al eerder geschreven over de slowcooker (of crockpot). Overgewaaid uit Amerika, wint dit ultieme apparaat ook hier steeds meer terrein. Heel vroeger gebruikte oma een petroleumstelletje om vlees heel langzaam gaar te sudderen. De vloeisof was net niet aan de kook, daarom duurde het zo lang voordat alles gaar was. Maar het vlees was zo lekker mals en zacht, dat krijg je op de meeste fornuizen van tegenwoordig niet voor elkaar. Dus welkom slowcooker! En in de slowcooker kun je de meest fantastische dingen maken, zoals dus deze Kip Teriyaki.

Een slowcooker is trouwens een stuk veiliger dan de petroleumbrander. Een slowcooker werkt op stroom, dus geen brandgevaar, maar met hetzelfde resultaat. Hij is niet alleen handig voor stoofschotels, maar is ook ideaal voor wanneer je de hele dag werkt en ‘s avonds als je thuiskomt niet al te veel meer aan het avondeten wilt doen. ‘s Ochtends gooi je alles in de grote kom, je zet de slowcooker aan en ‘s avonds kom je thuis en kun je bijna gelijk aan tafel. Dat gaat zeker eenvoudig met dit recept voor kip teriyaki.

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een een heerlijke maaltijd te maken. De ananas geeft wat zuur en zoet en de sojasaus het zoute. De saus vormt zich in de slowcooker, dus je hoeft daarna alleen nog even de rijst te koken (die zou ik er niet bij in doen) en groente er bij te verzinnen. Makkelijker kan ik het je niet maken, de slowcooker doet het werk voor je.

Slowcooker recept: Teriyaki kip met ananas

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

40

minuten
Totale tijd

1

uur 

10

minuten

Ingrediënten

  • 4-6 kipdijfilets, in blokjes

  • Een klein blikje ananasstukjes

  • 80 ml sojasaus

  • 100 gram bruine basterd suiker

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in de slowcooker, roer en zet de slowcooker aan.
  • Kook alles op “laag” gedurende 6-8 uur.
  • Serveer met rijst en broccoli of sperzieboontjes.

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer