5 makkelijke tosti’s voor tussen de middag

door Esther
tosti ham kaas

Tussen de middag is het natuurlijk heerlijk om even een broodje te eten, maar een beetje variatie kan geen kwaad. Met een makkelijke tosti zet je dan toch iets anders op tafel. En er valt genoeg te variëren! Zo gaan er ineens een veel meer boterhammen naar binnen…

En het leuke is: je kind kan alles zelf doen! De ham en kaas er op, voorzichtig tussen het ijzer leggen en met een beetje begeleiding het er ook weer zelf uit halen. Smullen maar!! En misschien verzint ie wel een hele nieuwe variant: laat het me weten!

Basis tosti

2 boterhammen (bruin of wit)
Kaas
Ham

Beleg 1 boterham met een plak ham en doe daar een paar plakken kaas over. Leg de andere boterham er op en leg tussen je tosti-ijzer of grill. Als het brood lekker bruin is en de kaas gesmolten is hij klaar. Lekker met een beetje ketchup of mosterd.

Tosti Hawai

2 boterhammen (bruin of wit)
Kaas
Ham
Ananas (droogdeppen)
Kerriepoeder

Beleg 1 boterham met een plak ham, een paar stukjes ananas en doe daar een paar plakken kaas over. Strooi er wat kerriepoeder overheen en doe de andere boterham er op. Leg tussen je tosti-ijzer of grill. Als het brood lekker bruin is en de kaas gesmolten is hij klaar.

Tosti Italia

2 witte boterhammen
Mozzarella
Salami
Tomaat
Groene pesto

Besmeer beide boterhammen met de groene pesto. Beleg 1 boterham met de salami en stukjes mozzarella. Leg hier weer de plakjes tomaat op en leg de andere boterham er op. Leg tussen je tosti-ijzer of grill. Als het brood lekker bruin is en de mozzarella bijna gesmolten, is hij klaar. Je kan er een beetje ketchup bij doen als je wilt.

Tosti appeltaart

2 boterhammen (bruin of wit)
Stukjes appel
Kaneel
Suiker

Leg op een boterham de stukjes appel, strooi er suiker en kaneel over en doe de andere boterham er bovenop. Leg dit geheel tussen je tosti-ijzer of grill en laat het brood lekker bruin worden.

Tosti geitenkaas en chutney

1 Pitabroodje
Geitenkaas
Mangochutney

Snijd het pitabroodje open,  besmeer met de chutney en doe de geitenkaas er tussen. Nu het geheel weer dichtklappen en tussen je tosti-ijzer of grill. Deze is ook erg lekker met gember in plaats van chutney

Heb je zelf nog andere makkelijke tosti recepten? Laat het me weten!

Inmiddels heb ik nog meer lekkere tosti recepten voor je verzameld.

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

karoline 2012-01-27 - 13:18

wat ik erg lekker vind is een tosti met kaas plakjes banaan klein beetje sambal dan weer kaas en dan in de tosti ijzer…
groetjes

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]