Op mijn aanrecht staat nu een pot met ingemaakte courgette, ui, azijn en kruiden af te koelen. Wat een geweldige manier om langer te genieten van de oogst uit je moestuin of natuurlijk de aanbieding bij de supermarkt. Nooit gedacht dat deze zoetzure lekkernij zou maken!
Sinds begin dit jaar heb ik een moestuintje in mijn tuin. Degenen die mij een beetje kennen, weten dat ik nu niet bepaald groene vingers heb, dus hoe dan? Ik kwam bij toeval op de methode van de “Makkelijke Moestuin” en dat sprak mij enorm aan. Met 5 minuten per dag op een relatief klein oppervlak toch allerlei groenten verbouwen, die bijna altijd goed resultaat opleveren: dat is wat voor mij!
Dus hoplakee aan de slag met moestuinbakken en verschillende zaadjes van onder andere sla, tomaatjes en courgette. En wonder boven wonder: het lukt me redelijk om het één en ander te oogsten! De makkelijke moestuin methode werkt met een app die je precies vertelt wat je elke dag moet doen en dat werkt voor een nitwit als ik perfect. De enigen die roet (of in dit geval slijm) in het eten gooien zijn de slakken. Niet één, maar tientallen slakken vinden mijn moestuin ook heerlijk om in te bivakkeren en zich lekker rond te eten. Dat betekent dus regelmatig op slakkenjacht, zo in de schemering met een zaklamp. Benieuwd wat de buren daar van denken trouwens 😂.
Maar wat kun je doen met die groenten? Natuurlijk sla en tomaten kun je makkelijk verwerken, maar een overschot aan courgettes? Ik vind courgettesoep heerlijk, maar er moest vast nog meer lekkers te maken zijn. Mijn moeder kwam met de oplossing voor de courgettes. Eigenlijk moet ik zeggen een goede vriendin van mijn moeder, die ik ook nog ken van vroeger. Ze heeft een fantastisch recept om de courgettes in te maken. Dat smaakt geweldig bij oosterse gerechten, maar eigenlijk bij veel meer. Elk gerecht waar je wel een zuurtje bij eet, kun je ook met deze ingemaakte courgettes eten. En ook heel erg lekker gewoon op een broodje kaas! Dus haal je weckpotten maar tevoorschijn of spaar een aantal jampotten op.
Ingemaakte courgette is heel eenvoudig en makkelijk te maken, je moet alleen een beetje geduld hebben. Gelukkig mocht ik het recept delen, dus nu kan iedereen hiervan gaan genieten. Bedankt Charlotte!