Frisse zomerse erwtensoep

door Esther
frisse zomerse erwtensoep

Erwtensoep alleen in het najaar of in de winter? Dan heb je deze frisse zomerse erwtensoep nog niet geprobeerd!

Erwtensoep of snert is traditioneel natuurlijk een soep die je eet als het buiten wat kouder wordt. Een lekkere dikke soep vol met groenten zoals wortel, prei en natuurlijk spliterwten. Daarnaast mag een stukje rookworst en karbonade of hamlap ook niet ontbreken. Op mijn blog staat inmiddels een recept voor erwtensoep uit de slowcooker (ideaal lekker langzaam garen) als een snelle erwtensoep uit de multicooker.

Nu vul ik de collectie dus aan met een soep van doperwten en courgette. Door de ingrediënten wat aan te passen, wordt een winterse soep omgetoverd tot een lekkere frisse zomerse erwtensoep. Ik maak voor deze soep dan ook geen gebruik van spliterwten, maar van diepvries doperwtjes. Daarnaast zorgt de citroensap en een paar blaadjes munt voor een lekkere frisse twist.

Om te serveren garneer ik de erwtensoep met wat hamreepjes, maar als je vegetariër bent, kun je deze natuurlijk ook achterwege laten. Of je kiest voor wat gegrilde tofureepjes. Op die manier kun je het recept aanpassen aan je eigen wensen.

Houd je van erwtensoep, maar niet in de zomer? Probeer dan vooral dit recept eens uit. Deze zomerse erwtensoep is lekker licht en fris van smaak en is ideaal als lunch met een lekkers stukje brood.

Frisse zomerse erwtensoep

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

25

minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1 courgette

  • 1 stengel bleekselderij

  • 1 groenten bouillonblokje

  • 200 gram diepvriesdoperwten

  • 6 blaadjes verse munt

  • peper en zout

  • 100 gram hamreepjes

Bereiding

  • Snijd de ui, de courgette en de bleekselderij in stukjes. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui in een paar minuten glazig. Voeg de knoflook, de courgette en de bleekselderij toe en bak dit nog een paar minuten mee.
  • Doe 500 ml water en het bouillonblokje erbij en breng dit rustig aan de kook. Voeg de doperwtjes toe en de blaadjes munt en laat de soep 10 minuten rustig koken.
  • Pureer daarna de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en serveer de soep met de hamreepjes. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like Gezin over de Kook op Facebook

frisse zomerse erwtensoep
Pinterst pin zomerse erwtensoep
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]