Courgette soep

door Esther
Courgettesoep

Zoals je in een eerdere blog hebt kunnen lezen, heb ik een moestuintje in mijn tuin. Hierin groeit van alles, maar de laatste tijd heeft vooral de courgette het erg naar zijn zin. De ene na de andere courgette ziet het daglicht. Natuurlijk eten we die lekker op, ik maak er bijvoorbeeld courgetti van. En laatst heb ik ook courgettes met ui ingemaakt, dus daar smullen we later nog van. Maar nu dus een lekker recept voor courgette soep.

Courgettes zijn namelijk ook ideaal om soep van te koken! De smaak van courgette is redelijk neutraal, dus je kunt er zelf nog allerlei kanten mee uit. Ik had wel zin in een romige, zachte soep, dus ik heb er niet al te veel aan toegevoegd. Dat was genieten tussen de middag van zelf gemaakte courgette soep die ook nog eens uit eigen tuin kwam.

Dit is ook zo’n lekkere soep om in te vriezen. Ik doe dat in porties, zodat ik als ik trek heb alleen een bakje uit de vriezer hoef te halen om op te warmen. Ideaal om ook op een later moment nog even een kom soep op voorraad te hebben.

Heb je trouwens nog wat extra groenten liggen? Dan is dit ook een ideale soep om deze in te verwerken. Denk aan een prei die je meebakt met de ui. Maar voor wat extra pit zou je ook kunnen denken aan een rode peper die je fijn snijdt en meebakt.

Wanneer je dus op de markt of in de supermarkt goedkoop aan courgettes kunt komen of zelf een moestuin vol hebt, dan is deze soep een prima manier om langer van deze groente te genieten!

Courgette soep

0 van 0 stemmen
Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

20

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 1 grote ui

  • ½ theelepel tijm

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 courgettes (in blokjes)

  • 1 groentebouillonblokje

  • 125 ml slagroom

  • 800 ml water

  • Zout en peper

  • olijfolie

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Was de courgettes en snijd deze in kleine blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui met de tijm op middelhoog vuur. Doe de knoflook erbij en fruit dit nog 1 minuutje mee. Doe nu de courgette in de pan en bak nog een paar minuten mee. Voeg het water en het bouillonblokje toe breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer of in een blender. Roer de slagroom er door en breng op smaak met flink wat peper en eventueel zout. Eet smakelijk!

Tips

  • Lekker met een topping van uitgebakken spekjes of gerookte zalm.
  • Roer in kleine stukjes gesneden gerookte paprika door de soep voor extra pit.
  • Een lepeltje crème fraîche bij het opdienen maakt de soep extra romig
  • Ik had nog een kleine prei over, dus deze heb ik er ook doorheen gedaan. Heerlijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Courgette soep
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]