Ben je uitgekeken op gewone gekookte sperziebonen met een klontje boter en nootmuskaat? Dat waren wij ook. Maak daarom eens sperziebonen met spekjes en ui.
In mijn vriezer ligt standaard een zak met diepvries sperziebonen en een zak met diepvries doperwtjes. Dit zijn van de veelzijdige groenten, dat het altijd makkelijk is om daar een voorraadje van in huis te hebben. Precies voor op zo’n dag dat je gewoon aardappelen, groenten en vlees wilt maken, maar ook als je even een handje nodig hebt om door een roerbakgerecht of een soep te gooien. En in pot zijn deze groenten natuurlijk ook nog steeds gezond, maar ik vind ze persoonlijk uit de vriezer qua smaak meer overeenkomen met verse groente.
Ouderwetse sperziebonen
Als ik sperzieboontjes bij de aardappels serveer is dat toch vaak op de ouderwetse wijze, dus met roomboter en nootmuskaat. Nu hadden we thuis vroeger geen roomboter maar margarine (BlueBand) en dat smaakte ook prima. Maar soms wil je wel eens variëren en wil je wat anders. Dus waarom geen uitgebakken spekjes en ui door de sperziebonen?
Sperziebonen met spekjes
Ik ben zeker niet de eerste die dit doet, maar ik vond het wel weer zo’n ideetje dat een doordeweekse maaltijd net even wat bijzonderder maakt. Uiteraard hoef je met die spekjes geen boter meer door de sperziebonen heen te doen en ik heb ook de nootmuskaat achterwege gelaten. De spekjes hebben van zichzelf al genoeg smaak, zeker in combinatie met de ui.
Als variatie op bovenstaand recept zou je ook nog in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes kunnen toevoegen voor nog meer extra smaak! Dus wil je de volgende keer de oude vertrouwde groente een extraatje geven? Maak dan eens dit recept voor sperziebonen met spekjes.

2 reacties
Voor de specieboontjes, ik doe er altijd gebakken champignons bij.
Heerlijk.
Hai Jan, dat is zeker ook een goede toevoeging!