Sperziebonen met spekjes: lekker anders

door Esther
Sperziebonen met spekjes

Ben je uitgekeken op gewone gekookte sperziebonen met een klontje boter en nootmuskaat? Dat waren wij ook. Maak daarom eens sperziebonen met spekjes en ui.

In mijn vriezer ligt standaard een zak met diepvries sperziebonen en een zak met diepvries doperwtjes. Dit zijn van de veelzijdige groenten, dat het altijd makkelijk is om daar een voorraadje van in huis te hebben. Precies voor op zo’n dag dat je gewoon aardappelen, groenten en vlees wilt maken, maar ook als je even een handje nodig hebt om door een roerbakgerecht of een soep te gooien. En in pot zijn deze groenten natuurlijk ook nog steeds gezond, maar ik vind ze persoonlijk uit de vriezer qua smaak meer overeenkomen met verse groente.

Ouderwetse sperziebonen

Als ik sperzieboontjes bij de aardappels serveer is dat toch vaak op de ouderwetse wijze, dus met roomboter en nootmuskaat. Nu hadden we thuis vroeger geen roomboter maar margarine (BlueBand) en dat smaakte ook prima. Maar soms wil je wel eens variëren en wil je wat anders. Dus waarom geen uitgebakken spekjes en ui door de sperziebonen?

Sperziebonen met spekjes

Ik ben zeker niet de eerste die dit doet, maar ik vond het wel weer zo’n ideetje dat een doordeweekse maaltijd net even wat bijzonderder maakt. Uiteraard hoef je met die spekjes geen boter meer door de sperziebonen heen te doen en ik heb ook de nootmuskaat achterwege gelaten. De spekjes hebben van zichzelf al genoeg smaak, zeker in combinatie met de ui.

Als variatie op bovenstaand recept zou je ook nog in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes kunnen toevoegen voor nog meer extra smaak! Dus wil je de volgende keer de oude vertrouwde groente een extraatje geven? Maak dan eens dit recept voor sperziebonen met spekjes.

Sperziebonen met spekjes

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

40

minuten
Totale tijd

0

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 500 gram 500 sperziebonen (diepvries of vers)

  • 200 gram 200 spekreepjes

  • 1 1 ui

Bereiding

  • Maak indien nodig de sperziebonen schoon en kook ze in 10 minuten gaar.
  • Verwarm ondertussen een kleine koekenpan en doe de spekjes hierin. Bak de spekjes rustig op middelhoog vuur. Snijd het uitje fijn en voeg deze na een paar minuten toe aan de spekjes. Zoals je ziet: hier heb je geen boter in de pan voor nodig.
  • Als de boontjes gaar zijn giet je ze af en roer je er de gebakken spekjes met ui doorheen. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Sperziebonen met spekjes
Pinterest pin Sperziebonen met spekjes
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

Jan 2022-12-31 - 12:49

Voor de specieboontjes, ik doe er altijd gebakken champignons bij.
Heerlijk.

Antwoord
Esther 2022-12-31 - 13:12

Hai Jan, dat is zeker ook een goede toevoeging!

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]