Ik had er nog niet eerder aan gedacht om een mosterdsoep recept op mijn blog te zetten. En dat terwijl dit wel één van mijn favoriete soepen is. Zo zelfs, dat als ik op mijn werk een cup-a-soupje neem, dat toch altijd die van de mosterdsoep is. Kun je nagaan, en dat is niet eens een verse soep!
Nu is het wel zo dat de heren hier in huis meer van de erwtensoep en groentesoep zijn en dan vooral groentesoep met ballen…Sowieso komt een soep zonder gehaktballetjes hier niet door de keuring heen, dus dat is denk ik ook een beetje de reden waarom ik dit niet zo vaak maak.
Maar goed de vrouw des huizes heeft ook wat te zeggen, dus vandaag een makkelijk mosterdsoep recept. Omdat dit een gebonden soep is, is het iets bewerkelijker dan een “gewone” groentesoep of tomatensoep. Toch is de bereiding niet echt moeilijk en de ingrediënten zijn makkelijk in elke supermarkt te krijgen. De paar extra handelingen in de bereiding, zijn het resultaat zeker waard.
Welke mosterd gebruik je voor mosterdsoep?
Bijna elke streek in Nederland heeft trouwens wel een eigen soort mosterd, die allemaal net een beetje in smaak verschillen. Kies in elk geval een grove mosterd, dat geeft deze soep zijn mooie structuur en smaak. Denk aan een Groninger mosterd of een Zaanse mosterd bijvoorbeeld. Je kan zelfs over de landsgrenzen heen kijken en kiezen voor een grove Dijonmosterd.
Meestal wordt mosterdsoep geserveerd met uitgebakken spekjes, dus dat heb ik ook gedaan. Zo kwam ik de mannen hier in huis toch een klein beetje tegemoet. Je hoeft dit natuurlijk niet te doen, dit mosterdsoep recept heeft al flink veel smaak van zichzelf. Maak jij binnenkort ook deze heerlijke mosterdsoep?