Betrap jij jezelf er ook op, dat je regelmatig uit gemak een pakje of zakje saus uit de supermarkt mee neemt? Of misschien sta je er niet eens bij stil en denk je dat dit de makkelijkste en snelste manier is van saus maken. En dan heb ik het bijvoorbeeld over de kaassaus bij de broccoli of de peper-roomsaus bij je stukje vlees. Als je mijn makkelijke basis saus recept volgt, zet je niet alleen een goedkoper, maar ook nog eens een lekkerder saus op tafel.
Kijk voor de grap eens achterop zo’n pakje en lees wat er in zit. Grote kans kans dat er veel onuitspreekbare namen op staan, en daarnaast stabilisatoren en smaakmakers. En dat terwijl de basis van saus niks anders is dan bloem, boter en een vloeistof… Dat kun je dus prima zelf maken en hoef je in het vervolg geen zakje meer te halen. Een ander voordeel is dat je de saus helemaal naar je eigen smaak kunt bereiden. Ik zeg: aan de slag!
Variaties op het bloemkool saus recept
Dit basis saus recept is alles wat je nodig hebt om te variëren. Ontdek nieuwe smaken en creëer je eigen sausen. Je zult waarschijnlijk zelden nog een pakje saus kopen. Ik geef je aan het eind van het recept nog 3 heerlijke variaties: kaassaus, tomatensaus en mosterdsaus. Enne als je juist op zoek bent naar een lekkere zoete saus voor over je gebak, probeer dan vooral deze karamelsaus eens uit.