Heb je al eens een “Too good to Go – Box” opgehaald? Verschillende winkels bieden zo’n box aan waarin producten zitten die nog goed zijn, maar niet meer verkocht kunnen worden. Onder andere de Lidl heeft zo’n box met groenten en fruit. Zo eentje kocht ik er laatst en daar zat een groene kool in, naast nog veel meer ander prima eten. En met die groene kool maakte ik dit gehakt in groene kool uit de oven.
Wat er in zo’n Too good to Go box zit is altijd weer een verrassing. Het is natuurlijk maar net wat er over is. Er kunnen dus ook dingen in zitten die je zelf niet zo snel zou kopen. Dat was nu het geval met deze groene kool. Op de één of andere manier belandt die niet in mijn winkelkarretje. Dat geeft dan weer een uitdaging om daar iets lekkers mee te bedenken. Natuurlijk had ik de kool kunnen roerbakken of in een stamppot verwerken. Maar ik wilde graag eens wat anders.
Door de bladeren van de groene kool in zijn geheel te blancheren, kun je deze vullen. En wat leent zich daar nu beter voor dan gehakt of vegetarisch gehakt? Ik heb in dit geval gekozen voor een beetje Mediterrane smaken door de tijm, knoflook en ui. Het is even een werkje, maar je kunt dit al eerder voorbereiden en dan later in de oven zetten. Ik heb er krieltjes bij geserveerd, maar pasta of rijst kan natuurlijk ook heel goed. Het doet ook een beetje denken aan deze pasta met gehaktballetjes die ik eerder maakte. Ik zou zeggen: Eet smakelijk!