Hoe eet je baby makkelijk met jullie mee?

door Esther
baby eten

Als je net een kleintje hebt, hoef je niet na te denken over eten: ze drinken immers alleen maar melk. Borstvoeding of flesvoeding is een keuze die je dan (al dan niet noodgedwongen) maakt en dat is het dan wel. Maar na een paar maanden breekt een andere tijd aan. Je baby mag dan een fruithapje. Ook dat is nog te overzien. Begin met één soort fruit, bijvoorbeeld banaan, en wissel dat na een tijdje af met een ader soort fruit. Prima, niks aan de hand. Op het moment dat de kleine dreumes ook warm mag mee eten, breekt bij een aantal vaders en moeders het klamme zweet uit. Hoe gaan we dat voor elkaar boksen? Wat mogen ze wel en niet en hoeveel pannen moet ik dan wel niet op het vuur hebben? Om niet elke keer naar de potjes te grijpen, heb ik hier een aantal tips.

  • Kook zonder zout. Je kleintje mag namelijk nog niet te veel zout hebben vanwege de nieren. Als je zelf wel zout over je aardappels wilt, kun je dat altijd later nog doen.
  • Kies makkelijk te combineren maaltijden. Je zou bijvoorbeeld voor broccoli, aardappels en een gehaktbal kunnen kiezen. Dan haal je na de kooktijd een aardappel uit de pan, een stukje broccoli en je prakt dat alvast in een bordje door elkaar. Zo kan het alvast afkoelen en kun je daarna voor jullie zelf opscheppen. Al dan niet met jus of een sausje natuurlijk.
  • Dat geldt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld macaroni. Als je een saus maakt en je doet er normaal gesproken veel kruiden in, dan zou je wat saus uit de pan kunnen scheppen voor het kruiden. Dan voeg je daarna de macaroni toe in het bordje en maak je de saus verder voor jullie op smaak.

 

Dit zijn zomaar een paar handigheidjes om je eigen maaltijd samen te eten met je kleintje, zonder dat je zelf op smaak hoeft in te boeten, of toch een potje uit de kast moet trekken. En eet je toch eens een keer lekker pittig en gekruid, dan biedt de vriezer uitkomst! Maak eerder in de week een dubbele portie en vries dat in voor wanneer je uit de band springt! En trouwens, een potje met een warme maaltijd is natuurlijk ook helemaal niet gek als dat zo uitkomt.

 

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]