Soms zou het fijn zijn als geuren verspreid konden worden via internet. Ik weet namelijk zeker dat als je deze cinnamon rolls zou ruiken, je direct met dit recept aan de slag gaat!
De eerste keer dat ik deze Amerikaanse kaneelbroodjes at, was toen ik op een cruise op de Middellandse Zee was. Al jarenlang een droom, die we een paar jaar geleden werkelijkheid konden maken. Het was precies zoals we het ons hadden voorgesteld en nog veel meer! Je vaart eigenlijk in een super de luxe hotel van plaats naar plaats, je ziet ontzettend veel en ook aan boord hoef je je geen moment te vervelen.
Tsja en dan het eten: als je wil, kun je de hele vakantie door eten tot je tonnetje rond bent. Verschillende restaurants, van buffetten tot specialiteiten restaurants, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar goed, de cinnamon rolls dus. Elke ochtend schoven we aan bij het uitgebreide ontbijtbuffet en daar lag deze lekkernij dus ook. Na de eerste keer zo’n heerlijk broodje hebben gegeten, was er geen ontbijt meer zonder!

Toch had ik tot voor kort thuis nog nooit deze kaneelbroodjes gemaakt. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar ik zie het niet zo zitten om om 05:00 uur op te staan, zodat ik vers brood bij het ontbijt kan serveren. Daarnaast is het natuurlijk ook best bewerkelijk qua deeg maken, rijzen, rollen en weer rijzen en afbakken. Totdat ik een recept voor de slowcooker tegen kwam, wat het proces een stuk makkelijker maakt.
De ingrediënten voor dit cinnamon rolls recept zijn makkelijk te krijgen en misschien heb je ze zelfs al in huis. En een combinatie van kaneel, suiker en roomboter is qua smaak natuurlijk altijd goed. De textuur van het broodje is lekker zacht en “fluffy”. Probeer daar maar eens van af te blijven!
Deze cinnamon rolls zijn uitermate geschikt om te maken voor ontbijt, brunch of lunch net als deze opgerolde Nutella wentelteefjes. Vooral tijdens feestdagen als kerst en pasen, als je net even wat extra’s wilt doen. Je kunt het de avond van te voren al voorbereiden en dan hoef je ze alleen nog maar af te bakken: ideaal!


2 reacties
Lijkt me heerlijk, zoals ook al je hartige recepten dat zijn. (We koken alweer jarenlang al dat heerlijks via pinterest.) Mijn vraag zal wel te maken hebben met te weinig kennis van het deeg voor de broodjes: is het niet mogelijk om hetzelfde recept te gebruiken met bladerdeeg? Dat werkt m.i. sneller. Of moet bladerdeeg meteen kunnen ‘opbollen’ in de oven?
Hai Ria, wat leuk om te horen dat je regelmatig mijn recepten kookt! Hoop dat je nog vaak veel lekkers mag maken!
Wat betreft je vraag: bladerdeeg in de slowcooker werkt niet zo goed. Ik de oven wordt het mooi knapperig want snelle hitte, in de slowcooker niet die warmt langzaam op en ook nog eens op een lage temperatuur. Ik heb het niet geprobeerd, maar ik verwacht dat het een natte kleffe creatie wordt. 😜
Daarnaast is dit recept voor cinnamonrolls gebaseerd op de broodjes met kaneel en niet zo zeer op de “snack”.