Cinnamon rolls recept voor de slowcooker

door Esther
Cinnamon rolls

Soms zou het fijn zijn als geuren verspreid konden worden via internet. Ik weet namelijk zeker dat als je deze cinnamon rolls zou ruiken, je direct met dit recept aan de slag gaat!

De eerste keer dat ik deze Amerikaanse kaneelbroodjes at, was toen ik op een cruise op de Middellandse Zee was. Al jarenlang een droom, die we een paar jaar geleden werkelijkheid konden maken. Het was precies zoals we het ons hadden voorgesteld en nog veel meer! Je vaart eigenlijk in een super de luxe hotel van plaats naar plaats, je ziet ontzettend veel en ook aan boord hoef je je geen moment te vervelen.

Tsja en dan het eten: als je wil, kun je de hele vakantie door eten tot je tonnetje rond bent. Verschillende restaurants, van buffetten tot specialiteiten restaurants, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar goed, de cinnamon rolls dus. Elke ochtend schoven we aan bij het uitgebreide ontbijtbuffet en daar lag deze lekkernij dus ook. Na de eerste keer zo’n heerlijk broodje hebben gegeten, was er geen ontbijt meer zonder!

Cinnamon rolls

Toch had ik tot voor kort thuis nog nooit deze kaneelbroodjes gemaakt. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar ik zie het niet zo zitten om om 05:00 uur op te staan, zodat ik vers brood bij het ontbijt kan serveren. Daarnaast is het natuurlijk ook best bewerkelijk qua deeg maken, rijzen, rollen en weer rijzen en afbakken. Totdat ik een recept voor de slowcooker tegen kwam, wat het proces een stuk makkelijker maakt.

De ingrediënten voor dit cinnamon rolls recept zijn makkelijk te krijgen en misschien heb je ze zelfs al in huis. En een combinatie van kaneel, suiker en roomboter is qua smaak natuurlijk altijd goed. De textuur van het broodje is lekker zacht en “fluffy”. Probeer daar maar eens van af te blijven!

Deze cinnamon rolls zijn uitermate geschikt om te maken voor ontbijt, brunch of lunch net als deze opgerolde Nutella wentelteefjes. Vooral tijdens feestdagen als kerst en pasen, als je net even wat extra’s wilt doen. Je kunt het de avond van te voren al voorbereiden en dan hoef je ze alleen nog maar af te bakken: ideaal!

Cinnamon Rolls recept voor de slowcooker

Porties

10-12

porties
Voorbereidingstijd

20

minuten
Kooktijd

2

uren 
Totale tijd

2

uren 

20

minuten

Ingrediënten

  • Een zakje droge gist (7 gram)

  • 60 gram suiker

  • 1 theelepeltje zout

  • 375 gram bloem

  • 180 ml volle melk

  • 60 gram ongezouten roomboter gesmolten en een beetje afgekoeld

  • 1 ei (M)

  • Vulling
  • 75 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

  • 75 gram suiker

  • 1 volle eetlepel kaneel

  • Icing
  • 150 gram poedersuiker

  • 30 ml volle melk

  • 30 ml ahornsiroop

Bereiding

  • Doe 300 gram bloem, de suiker, gist en het zout in de kom van de keukenmachine en roer door. Voeg het ei, de melk en de roomboter toe en kneed dit ongeveer 5 minuten met de deeghaak op een lage stand. Heet deeg moet mooi zacht zijn en van de randen loslaten. Indien dit na 5 minuten niet het geval is voeg je eetlepel voor eetlepel nog wat bloem toe tijdens het kneden.
  • Haal het deeg uit de kom en kneed het nog een minuutje met de hand door. Laat het 10 minuten rusten op een met bloem bestoven werkvlak.
  • Bedek de binnenkant van je slowcooker met bakpapier en vet dit lichtjes in. Roer voor de vulling de suiker en de kaneel door elkaar.
  • Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 35 x 20 cm. Besmeer het deeg met de zachte roomboter en verdeel de kaneelsuiker er over. Rol het deeg nu strak op tot een lange rol. Je rolt dus de langste zijde naar de langste zijde. Snijd de rol in 10 -12 delen en plaats deze in de slowcooker.
  • Doe wat keukenpapier onder de dekel van de slowcooker en bak de cinnamon rolls op stand high gedurende 2 tot 2,5 uur.
  • Maak als de baktijd bijna om is de icing. Roer de poedersuiker, melk en ahornsiroop door elkaar. Als het te dik is doe je er nog een beetje melk bij. Haal de cinnamon rolls met het bakpapier uit de slowcooker en giet de icing over de nog warme broodjes. Eet smakelijk!

Tips

  • Wil je ‘s avonds voorbereiden? Dat kan! Maak het recept tot en met stap 3 en plaats de indien mogelijk de bak van de slowcooker met de cinnamonrolls afgedekt in de koelkast. Je kunt ook de cinnammon rolls in een ingevette schaal leggen en die afgedekt in de koelkast zetten. Dan haal je ze er de volgende morgen één voor één uit en leg je ze op het bakpapier in de slowcooker.
  • In de slowcooker wordt de bovenkant niet mooi bruin. Je kan na de baktijd in de slowcooker, de broodjes inclusief bakpapier in een ovenschaal zetten. Deze kun je dan in de oven nog 5 minuten onder de grill zetten.
  • De cinnamon rolls zijn vers gemaakt het lekkerste, maar kun je nog zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren. Ook invriezen gaat goed. Daarna nog even opwarmen in de oven .
Cinnamon rolls
Kaneelbroodjes

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer