Sinterklaas fudge met kruidnoten

door Esther
kruidnoten-fudge

Wil je nog wat lekkers maken voor Sinterklaasavond? Probeer dan deze Sinterklaas fudge met kruidnoten. Deze kwam ik tegen bij Simones Kitchen en moest ik natuurlijk een keertje maken. En ik kan je verzekeren: deze fudge is echt superlekker!

Een prima combinatie, zoete fudge met amandelspijs en ook nog eens kruidnoten er in verwerkt. Ook ideaal voor restjes die je overhebt van Sinterklaas. Dus aan de slag en het was een stuk makkelijker dan ik dacht. De belangrijkste factor is in dit geval misschien wel een beetje geduld dat je moet hebben. De fudge heeft namelijk een beetje tijd nodig om uit te harden, maar dat is het meer dan waard. Dat bleek wel toen mijn man een deel meegenomen had naar zijn werk (anders groeien we hier helemaal dicht!). Dat werd zeer goed ontvangen en de schaal kwam leeg weer terug. Zo zie ik het graag. Dus bedankt Simone voor dit heerlijke recept.

Ik deze sinterklaas fudge gemaakt voor Sinterklaasavond, maar ik maakte ook speculaas, pepernoten en borstplaat. Superleuk om samen met je kinderen te doen of natuurlijk gewoon lekker zelf. En als je een slowcooker hebt, dan kun je ook een keer proberen om een fudge in de slowcooker te maken.

ingredienten-sinterklaas-fudge

Fudge met kruidnoten

0 van 0 stemmen
Porties

20

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

2

uren 
Totale tijd

2

uren 

15

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 200 gr witte chocola

  • 200 gr melkchocola

  • 30 gr boter

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 100 gr amandelspijs, grof verbrokkeld

  • 100 gr kruidnootjes grof gehakt

  • Verder nodig:
  • 1 steelpannetje

  • bakvorm van 20 x 30 (platte brownie bakvorm)

  • bakpapier

Bereiding

  • Smelt de helft van de boter au bain marie op een steelpan met een laagje kokend water. Als de boter gesmolten is, brokkel je de melkchocola erin en laat je deze meesmelten.
  • Doe de helft van het blikje gecondenseerde melk erbij. Blijf roeren tot je een egale massa hebt en roer de stukjes amandelspijs er door.
  • Bedek de binnenkant van het bakblik met bakpapier. Laat de randen van het papier boven de rand uitkomen, zodat je de fudge straks makkelijk uit het blik kunt halen.
  • Giet de chocolade massa uit in het bakblik en verspreid de fudge gelijkmatig uit over de bodem. Zet het blik koel weg zodat het kan opstijven.
  • Het zelfde proces herhalen we met de witte chocola. Dus de rest van de boter au bain marie smelten en hier de witte chocola bij roeren. Wanneer de chocola bijna gesmolten is, giet je de rest van de gecondenseerde melk erbij en roer je er de gebrokkelde kruidnoten doorheen.
  • Giet deze massa over de melkchocolademassa en laat het geheel een paar uur opstuiven in de koelkast.
  • Haal de fudge uit de vorm door het bakpapier omhoog te tillen. Snijd de massa in blokjes.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

Simone 2017-01-02 - 12:11

Ik krijg er gewoon weer trek van…:) Blijft lekker he!

Antwoord
Esther 2017-01-02 - 18:20

Het is en blijft heerlijk!

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]