Wil je nog wat lekkers maken voor Sinterklaasavond? Probeer dan deze Sinterklaas fudge met kruidnoten. Deze kwam ik tegen bij Simones Kitchen en moest ik natuurlijk een keertje maken. En ik kan je verzekeren: deze fudge is echt superlekker!
Een prima combinatie, zoete fudge met amandelspijs en ook nog eens kruidnoten er in verwerkt. Ook ideaal voor restjes die je overhebt van Sinterklaas. Dus aan de slag en het was een stuk makkelijker dan ik dacht. De belangrijkste factor is in dit geval misschien wel een beetje geduld dat je moet hebben. De fudge heeft namelijk een beetje tijd nodig om uit te harden, maar dat is het meer dan waard. Dat bleek wel toen mijn man een deel meegenomen had naar zijn werk (anders groeien we hier helemaal dicht!). Dat werd zeer goed ontvangen en de schaal kwam leeg weer terug. Zo zie ik het graag. Dus bedankt Simone voor dit heerlijke recept.
Ik deze sinterklaas fudge gemaakt voor Sinterklaasavond, maar ik maakte ook speculaas, pepernoten en borstplaat. Superleuk om samen met je kinderen te doen of natuurlijk gewoon lekker zelf. En als je een slowcooker hebt, dan kun je ook een keer proberen om een fudge in de slowcooker te maken.

Fudge met kruidnoten
20
porties15
minuten2
uren2
uren15
minutenIngrediënten
200 gr witte chocola
200 gr melkchocola
30 gr boter
1 blikje gecondenseerde melk
100 gr amandelspijs, grof verbrokkeld
100 gr kruidnootjes grof gehakt
- Verder nodig:
1 steelpannetje
bakvorm van 20 x 30 (platte brownie bakvorm)
bakpapier
Bereiding
- Smelt de helft van de boter au bain marie op een steelpan met een laagje kokend water. Als de boter gesmolten is, brokkel je de melkchocola erin en laat je deze meesmelten.
- Doe de helft van het blikje gecondenseerde melk erbij. Blijf roeren tot je een egale massa hebt en roer de stukjes amandelspijs er door.
- Bedek de binnenkant van het bakblik met bakpapier. Laat de randen van het papier boven de rand uitkomen, zodat je de fudge straks makkelijk uit het blik kunt halen.
- Giet de chocolade massa uit in het bakblik en verspreid de fudge gelijkmatig uit over de bodem. Zet het blik koel weg zodat het kan opstijven.
- Het zelfde proces herhalen we met de witte chocola. Dus de rest van de boter au bain marie smelten en hier de witte chocola bij roeren. Wanneer de chocola bijna gesmolten is, giet je de rest van de gecondenseerde melk erbij en roer je er de gebrokkelde kruidnoten doorheen.
- Giet deze massa over de melkchocolademassa en laat het geheel een paar uur opstuiven in de koelkast.
- Haal de fudge uit de vorm door het bakpapier omhoog te tillen. Snijd de massa in blokjes.
2 reacties
Ik krijg er gewoon weer trek van…:) Blijft lekker he!
Het is en blijft heerlijk!