Slowcooker stoofvlees met mosterd

door Esther
Slowcooker draadjesvlees

In een eerdere post heb ik je al eens mijn tips voor heerlijk zacht stoofvlees gegeven. Lees ze eventueel nog even na, zeker als je regelmatig taaie lapjes vlees verorbert. Omdat er meerdere variaties zijn op het bekende stooflapje, ben ik deze keer eens aan de gang gegaan met mosterd. En ik moet zeggen: dit slowcooker stoofvlees was erg lekker.

Normaal gesproken zou ik het vlees eerst even aanbraden en ik denk dat ik dat een volgende keer ook doe. Ik heb het idee dat dit toch net even wat meer smaak geeft. Maar goed, in dit recept wordt de runderriblap zonder aan te braden op de groenten in de slowcooker gelegd en ook dat levert een prima stukje vlees op. Bijkomend voordeel: minder afwas! Want ja, die braadpan moet toch ook afgewassen worden.

Overigens vind ik dat wel een voordeel van mijn Crockpot Express Pot: ik kan hierin het vlees alvast aanbraden of sauteren en hoef zo dus geen aparte pan meer te gebruiken. Mocht je geïnteresseerd zijn: ik heb een review geschreven waarin je kunt lezen wat ik van de Crockpot Express Pot vind. Misschien is het ook wel wat voor jou als je op zoek bent.

Ik heb trouwens in dit recept gekozen voor Franse mosterd, maar als je er van houdt dan kun je ook kiezen voor de pittige grove mosterd. Dat kan uitstekend in combinatie met het vlees en de wortel en bleekselderij. Ga jij ook slowcooker stoofvlees met mosterd uitproberen in je crockpot? Laat me weten wat je er van vond! Of misschien heb je een andere lekkere variatie? Ook dan hoor ik graag van je.

Slowcooker stoofvlees met mosterd

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

40

minuten
Totale tijd

1

uur 

10

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

 • 600 gram runderriblap

 • 2 uien

 • 2 stengels bleekselderij

 • 3 kleine wortels

 • 2 theelepels Franse mosterd

 • scheut azijn

 • 2 laurierblaadjes

 • 2 kruidnagels

 • 1 runderbouillonblokje

 • peper

 • zout

Bereiding

 • Los het bouillonblokje op in een halve liter heet water. Snipper de ui en snijd de bleekselderij en wortels in kleine blokjes. Dep de runderriblap droog en bestrooi deze aan beide zijden met zout en peper en wrijf dit er in. Wrijf elke zijde ook in met een theelepel mosterd.
 • Doe de ui, bleekselderij en wortel onderin de slowcooker.Groenten in de slowcooker
 • Leg hierop de runderriblap. Leg hierop de laurierblaadjes en kruidnagels.Slowcooker runderriblap met bouillon
 • Giet een scheutje azijn in de slowcooker en voeg ook de bouillon toe.Slowcooker runderriblap
 • Laat dit geheel 8 uur op Low of 4 uur op High in de slowcooker mals en zacht worden.

Tips

 • Tip: steek de kruidnagel in het laurierblaadje, zo vind je deze later makkelijk weer terug!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Slowcooker draadjesvlees
Slowcooker draadjesvlees
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]