Provençaalse hamlappen uit de slowcooker

door Esther
Provencaalse hamlappen uit de slowcooker

Mijn slowcooker gebruik ik voor allerlei gerechten, ja zelfs een cheesecake tover je er uit! Maar terug naar de basis is ook wel weer eens fijn. Wat dacht je van een heerlijke stoofschotel: Provençaalse hamlappen uit de slowcooker.

Sinds een tijdje heb ik mijn slowcooker ingeruild voor een multicooker. Wat de naam eigenlijk al aangeeft, deze kan op verschillende manieren koken. Hij werkt dus perfect als slowcooker, maar als ik eens wat minder tijd heb, dan kan ik hem ook als snelkookpan gebruiken. Ik heb gekozen voor de Crockpot Express Pot, waar ook nog verschillende andere opties op zitten. Zo kan je er makkelijk rijst en risotto in maken en ook yoghurt. Er zit daarnaast een menu optie voor soep op. Afijn, ik heb een review geschreven over deze multicooker. Dus mocht je overwegen er eentje aan te schaffen, lees deze dan even.

Hamlappen uit de slowcooker

Veel stoofschotels worden gemaakt met rundvlees zoals runderlappen of sucadelappen, maar dat geldt niet voor deze Provençaalse stoofschotel. Hier wordt gebruik gemaakt van hamlappen. Door het langzaam garen wordt het varkensvlees heerlijk mals en zacht en de groenten en kruiden zorgen voor de Franse smaak. Ik vind het zelf erg lekker om dit gerecht met aardappelpuree te eten, maar uiteraard kun je het ook prima met rijst combineren. Zelfs met pasta als je dat toevallig op voorraad hebt.

Als je trouwens nieuwsgierig bent naar nog een lekker gerecht met hamlappen uit de slowcooker, probeer dan vooral deze babi ketjap eens. Ook hierbij doet de slowcooker het meeste werk en hoef je daarna alleen maar te genieten van je warme maaltijd.

Provencaalse hamlappen uit de slowcooker

0 van 0 stemmen
Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

3

uren 

20

minuten
Totale tijd

3

uren 

35

minuten

Ingrediënten

  • 500 gram hamlappen

  • 2 uien

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 grote winterwortel

  • 150 gram kastanjechampignons

  • 2 stengels bleekselderij

  • 1 runderbouillonblokje

  • 1 eetlepel worcestershire saus

  • 1 theelepel tijm

  • peper en zout

  • 5 stengels peterselie

Bereiding

  • Snijd de hamlappen in blokjes en kruid deze met peper. Snipper de uien en pers de knoflook. Was de winterwortel en snijd deze in blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Snijd tenslotte de bleekselderij in plakjes.
  • Doe alle ingrediënten behalve de peterselie in de slowcooker. Voeg 250 ml water toe, roer door en zet de slowcooker 5 uur op LOW. Als je wilt kun je daarna de stoofschotel nog wat binden met maizena. Serveer met de peterselie er overheen geknipt. Eet smakelijk!

Tips

  • Voeg het laatste half uur wat diepvries doperwtjes toe als extra groenten.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like Gezin over de Kook op Facebook

provencaalse hamlappen uit de slowcooker
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]