Kun je kaas invriezen?

door Esther
Geraspte kaas

Kaas bewaar je normaal gesproken natuurlijk het beste in de koelkast in een speciale kaasdoos of in kaaspapier. Ik koop meestal een paar stukken kaas in één keer en laat dit dan sealen, zodat het extra lang goed blijft. Maar kun je kaas invriezen?

Het is me wel eens overkomen dat er schimmel op de kaas zit en dan vooral bij geraspte kaas. Zo jammer… Want waar je bij gewone harde kaas de schimmel kan wegsnijden, lukt dat bij geraspte kaas natuurlijk niet. Dan kan je de rest dus gewoon weggooien.

Wat ik tegenwoordig doe is de geraspte kaas invriezen! En dat geldt dus niet alleen voor gewone Gouda, maar ook voor Parmezaanse kaas en Cheddar. Ik koop een stuk kaas, rasp het en verpak het in een diepvrieszakje. Ik zorg dat er zoveel mogelijk lucht uit is en ik schrijf de kaassoort er op. Want ingevroren lijkt het best wel op elkaar! Idealiter zou je het zelfs kunnen afwegen op bijvoorbeeld 100 gram, zodat je altijd direct de juiste hoeveelheid kunt pakken.

Ingevroren kaas verliest wat van zijn textuur, vandaar dat je dit het beste met harde kazen kunt doen die je raspt. Je gebruikt het tenslotte toch om mee te koken of te bakken, zoals deze heerlijke ovenschotel en of heerlijke mac ‘n cheese. Overigens heb ik altijd best goede resultaten met het invriezen van Mozzarella, dus je kunt zachte kaas wel degelijk invriezen als je wilt.

Ingevroren kaas is ongeveer 8 maanden houdbaar. Dat is in elk geval een stuk langer dan in de koelkast! En wil je weten wat je nog meer kan invriezen? Ik heb er maar liefst 2 blogs over geschreven: Wat kun je allemaal invriezen en Nog meer wat kunt invriezen. Maak dus gebruik van je vriezer zodat je altijd een voorraad hebt.

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]