Pompoen is wat mij betreft onlosmakelijk verbonden met de herfst, dat komt misschien ook een beetje door Halloween. En pompoen is natuurlijk het beste verkrijgbaar in de herfst. Maar eerlijk gezegd, maak ik eigenlijk nooit gerechten met pompoen, ik ben het gewoon niet zo gewend. En dus had ik tot een paar jaar geleden ook nog nooit pompoensoep gegeten, laat staan dat ik slowcooker pompoensoep had gemaakt.
Daar kwam verandering in tijdens een lunch in een restaurant en daar werd een heerlijke pompoensoep geserveerd. Ik heb zitten genieten! Ik heb de smaken een beetje ontrafeld en ben zelf aan de slag gegaan met als resultaat dit recept voor deze herfstige slowcooker pompoensoep. Je kunt er natuurlijk zelf altijd nog in variëren als je wilt. Maar ik vind hem lekker zo. En het mooiste is: de soep is ook nog eens vegetarisch, dus daar was mijn jongste zoon dan ook weer blij mee!
Maak jij wel eens pompoensoep?
En wat ik nog leuker vind om te weten: hoe maak jij je soep? Ik heb gekozen voor slowcooker pompoensoep, maar voor het gemak heb ik ook het recept aangepast voor snelkookpan pompoensoep. Ben je dus in het bezit van bijvoorbeeld de Crockpot Slowcooker Express, dan kun je kiezen voor de langzame of de snelle versie. En zelfs in een gewone soeppan maak je makkelijk deze heerlijke herfstige soep voor gure dagen.
