Tosti met banaan: de 3 lekkerste variaties.

door Esther
3 lekkerste tosti's met banaan

Tosti’s zijn hier in Nederland al lange tijd populair, maar waar we vroeger niet veel verder kwamen dan de tosti ham-kaas of tosti Hawaii, kennen we nu vele soorten en variaties. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom heb ik nu 3 heerlijke recepten voor je om een tosti met banaan te maken. Vooral de derde variant is verrassend lekker!

In eerdere blogposts heb ik al aandacht besteed aan deze heerlijke lunch met deze 5 smultosti’s, 3 andere lekkere tosti’s en natuurlijk over de vraag of tosti’s gezond zijn of niet. Tosti’s zijn niet per definitie ongezond en zijn zeker niet ongezonder dan hetzelfde broodje ham en kaas. Je kunt dit dus gewoon maken voor de afwisseling van de gewone broodmaaltijd. Het is voor iedereen net weer even anders dan anders en een klein feestje aan tafel.

Dat feestje aan tafel vier je zeker met onderstaande tosti’s. Ideaal als je bananen hebt die net even wat bruiner zijn, maar nog prima te eten. Bij mij laten de kids deze meestal liggen om de net nieuwe bananen te pakken! Zonde om weg te gooien vind ik, dus die gaan door de yoghurt of ik maak er een lekkere tosti van!

De variatie met pindakaas ligt misschien een beetje voor de hand en ook een tosti met chocoladepasta bedenk je misschien zelf ook wel. Maar de tosti met appelstroop, kaas en banaan is echt bijzonder te noemen. Ik zou zeggen probeer ze uit en ik hoor graag wat jullie er van vonden.

Banaan en pindakaas

Tosti banaan en pindakaas
Tosti met banaan en pindakaas

Besmeer een (bruine) boterham met pindakaas en leg hier de plakjes banaan op. De tweede boterham er op en tover het om tot tosti in het tosti-ijzer.

Tosti banaan en pindakaas
Tosti met banaan en pindakaas

Banaan en chocoladepasta

Tosti banaan en chocoladepasta
Tosti met banaan en chocoladepasta

Besmeer een (bruine) boterham met chocoladepasta en leg hier de plakjes banaan op. De tweede boterham kan er nu op om er een lekkere tosti van te maken.

Tosti banaan en chocoladepasta
Tosti met banaan en chocoladepasta

Banaan, kaas en appelstroop

Tosti banaan, kaas en appelstroop
Tosti met banaan, kaas en appelstroop

Besmeer een (bruine) boterham met appelstroop, leg er plakjes kaas op en daarna de banaan. De tweede boterham er op en in het tosti-ijzer!

Tosti banaan, kaas en appelstroop
Tosti met banaan, kaas en appelstroop

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]