Deze sinaasappel cake met griesmeel heeft geen opsmuk nodig. Superlekker, smeuïg en net even anders dan anders door de griesmeel en sinaasappel.
Ken je dat: je wilt iets lekkers gaan bakken, niet te moeilijk, maar ook niet een “gewone cake“. Ik had zin in iets zoets met een twist. En dat werd dus deze cake waar niet alleen bloem in zit, maar ook griesmeel. Wij Nederlanders bakken niet zo veel met griesmeel, maar in Zuid Europese landen kun je dit veel vaker tegenkomen. Zo maakt vooral de Griekse keuken hier vaak gebruik van bij allerlei lekkernijen.
Voor deze cake heb ik sinaasappel gebruikt als smaakmaker, wat hem lekker fris en een beetje zoetig maakt. Maar als je wilt kun je dit ook volledig vervangen door citroen natuurlijk. Maar het echte geheim van dit gebak is toch we de suikersiroop. Als de cake nog warm is schenk je de sinaasappelsiroop er over en dit wordt tijdens het afkoelen helemaal opgenomen door de cake. Het zorgt voor een heerlijke smeuïge cake, die niet snel droog wordt. Overigens is het wel het beste om deze cake in de koelkast te bewaren. Ik heb hem na het afkoelen gelijk in blokjes gesneden en in een koelkastdoos gedaan. Dan blijft deze nog zo’n 3 dagen goed.
Ben je uitgekeken op de appelcake en wil je graag iets anders bakken? Probeer dan zeker deze sinaasappelcake met griesmeel eens uit.

