Maak zelf Indiase kip korma

door Esther
kip korma

Het recept voor kip korma is wijdverspreid op internet en iedereen geeft er net even een eigen draai aan. Dit is mijn versie van dit heerlijke gerecht!

Vroeger maakte ik kip korma altijd met een potje pasta van Patak’s. Dat kwam vooral omdat Jamie Oliver dit in zijn tv show aanraadde en ik dit gerecht nog nooit had gegeten. Er is niks mis met het gebruiken van een potje kruidenpasta, want in dat bekende potje zitten alle kruiden al in de juiste verhoudingen gemengd. Ideaal dus voor even snel en makkelijk eten koken. Of voor een eerste kennismaking met een nieuw gerecht. Maar er zijn net als voor een Italiaanse pastasaus, veel verschillende recepten voor kip korma. En dat is precies waarom het zo leuk is om zelf met die kruiden aan de slag te gaan.

Door zelf je kruiden voor kip korma te kiezen en daarbij een beetje te spelen met de verhoudingen. Ben je niet zo van het pittig? Vervang de rode peper dan door rode paprika. Of wil je juist wat extra pit? Dan voeg je gewoon wat meer peper toe. Dat geldt natuurlijk net zo goed voor de andere kruiden. Een beetje meer komijn een snufje kerrie er extra bij… ach je begrijpt mijn punt inmiddels wel. Maak er gewoon je eigen kip korma recept van!

In mijn recept heb ik gekozen voor wat zoete aardappel en een verse tomaat op het eind. Wil je overigens een iets meer gebonden saus, dan kun je dat op het eind natuurlijk altijd nog even door door een papje van water met wat maizena toe te voegen. Ik zou zeggen: Eet smakelijk!

Maak zelf Indiase kip korma

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

45

minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 750 gram kipdijfilet

  • 2 uien

  • 1 teentje knoflook

  • 1 rode peper

  • 3 eetlepels kerriepoeder

  • ½ eetlepel komijnpoeder

  • ½ theelepel kaneel

  • Snuf nootmuskaat

  • 1 eetlepel bruine suiker

  • 500 ml kippenbouillon

  • 2 aardappels

  • ½ medium zoete aardappel

  • 1 blikje kokosmelk

  • 1 grote tomaat

  • 1 handje verse koriander of peterselie (optioneel)

  • Peper en zout

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Schil de aardappels en de zoete aardappel en snijd in blokjes. Was de tomaat en snijd deze in stukjes. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip in delen aan tot de buitenkant mooi kleurt. Haal de kip uit de pan en zet even opzij. Fruit in de overgebleven olie de ui mooi glazig en voeg dan de knoflook en de rode peper toe. Zet het vuur wat hoger en doe dan de azijn er bij. Vervolgens doe je de kerrie, komijn, kaneel en nootmuskaat in de pan en bak je dit al roerend even een minuutje mee.
  • Doe de suiker, bouillon, aardappels en de zoete aardappel en de kip in de pan en roer goed door. Breng het aan de kook en laat het zo’n 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg het blikje kokosmelk toe roer door en doe als laatste de tomaat erbij. Bestrooi met wat koriander of peterselie en serveer met bijvoorbeeld naanbrood of basmatirijst en een lekkere salade. Eet smakelijk!

Tips

  • Als je het nodig vindt kun je de saus nog wat binden met maizena of allesbinder.
kip korma
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer