Traktatie idee: mini hamburgers

door Esther
Traktatie hamburger 600x300

Als je kind jarig is, wil het natuurlijk trakteren op school. En ja dat zorgt dus tegelijkertijd weer voor een stressmomentje! Want wat ga je dit jaar weer doen, moet het gezond of mag het iets zoeter? Ga je “gewoon”  wat kopen of wil je zelf aan de slag? En de belangrijkste vraag: wat wil je kind trakteren voor zijn verjaardag? Misschien dat dit traktatie idee je kan inspireren.

Toen mijn zoon Rik 10 werd stond ik voor hetzelfde dilemma. Ik ben niet zo van het zoet, maar een keertje kan best en zeker als je jarig bent vind ik. Maar ja, om nou een zak met snoepgoed te gaan halen, gaat me net wat te ver. Ik heb het meegemaakt dat mijn kind thuis kwam van de kleuterschool met een hele Mars in zijn tasje! Serieus, geen mini reep maar een volledige grote Mars! Juf had slim genoeg bedacht dat de ouders hier zelf maar een beslissing in moesten nemen, dus de kinderen hebben dit niet in de kring gegeten. Oké, dan val ik dus van mijn stoel. Hoe kun je dit nog als traktatie beschouwen? Maar goed ik dwaal een beetje af. Ik ben met Rik maar eens gaan sneupen op Pinterest en kwam een superleuke mini hamburger tegen en gelukkig leek meneer dat ook wel wat.

Dus hop, aan de slag met bakken, kneden, uitrollen, snijden en in elkaar zetten. Want dat is eigenlijk alles wat je hoeft te doen om deze leuke traktatie hamburgers te maken. Hoewel ik meestal zelf cupcakes en cake maak, ben ik deze keer voor lekker makkelijk gegaan. Je vindt hieronder dus de super makkelijke beschrijving van dit lekkere en makkelijke traktatie idee.

Oh, en als je kind liever een echte hamburger eet, dan heb heb ik hier nog een leuke blogpost over hoe je kind zelf het lekkerste broodje hamburger maakt!

Traktatie idee: mini hamburgers

0 van 0 stemmen
Porties

24

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

1

uur 
Totale tijd

1

uur 

5

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

 • 1 pak mix voor cupcakes

 • 1 pak mix voor chocoladecake

 • 1 kleine verpakking rol fondant in de kleuren geel, rood en groen

 • Tapas prikkers

 • ronde uitsteker

Bereiding

 • Bak de cupcakes zoals op de verpakking staat aangegeven, doe dit niet in cupcake vormpjes, maar direct in de bakvorm. Een siliconen vorm werkt hier het best, maar vet altijd goed in. Vul de vorm elke keer voor de helft, ze moeten niet te hoog worden. Laat de cakejes volledig afkoelen, en snijd ze daarna overdwars doormidden.
 • Bak de chocolade cake en laat deze afkoelen. Snijd de cake in de lengte in 5 of 6 lange plakken. Haal uit de plakken met de ronde uitsteker de hamburgers. Snijd er evenzoveel als je nodig hebt.
 • Kneed een stuk groene fondant goed door. Rol deze dun uit op een blad en steek hier met de ronde uitsteker de benodigde slablaadjes uit. Maak je je vingers de randen nog wat dunner, zodat je het golvende effect van een slablaadje krijgt.
 • Kneed een stuk rode fondant goed door. Rol deze iets dikker uit en steek hier met de ronde uitsteker de tomatenplakjes uit. Deze kun je eventueel nog bewerken met de achterkant van een mes door een streepje in het midden te trekken en de zaadjes te maken in de zijkant.
 • Kneed een stuk gele fondant goed door en rol deze uit. Snijd hier met je mes vierkante kaasplakken uit. Deze moeten iets groter zijn dan de cupcakes, zodat het er mooi overheen valt. Je kunt eventueel met een kleinere uitsteker (of een rietje) kleine gaatjes in prikken.
 • Nu is het tijd om alles samen te stellen. Begin met de onderkant van de cupcake, leg hier het slablaadje op, daarna de hamburger, dan de tomaat en dan de kaas. Sluit af met de bovenkant van de cupcake. Gebruik een tapas prikker om alles bij elkaar te houden. Ik had op de tapas prikker met een zwarte stift aan de ene kant “Rik”  en aan de andere kant 10 jaar geschreven om het helemaal af te maken.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]