Die hamburger maakt je kind toch zeker zelf?!

door Esther
hamburger

Je kan natuurlijk naar het bekende restaurant met de gele M voor een hamburger. Mijn jongste herkent die al van verre en roept onderweg bij elke gele M dat ze daar hamburgers hebben. Hoezo Maslow?
Maaaaar je kan natuurlijk ook samen met je kind lekker thuis hamburgers maken. Dan weet je wat voor vlees je in de kuip hebt (letterlijk!) en je kan zelf bepalen wat je er op doet. Geen gevis naar de augurkjes die tussen de kleffe broodjes uit moeten…. En je kan dit prima samen met je kind doen. Hij kan vast alles door het gehakt kneden en mooie hamburgers ervan maken. Misschien kan hij ze zelfs wel bakken en anders in ieder geval alles op het broodje doen.

hamburgerIngrediënten

2 rode uien
500 gram biologisch rundergehakt
2 witte boterhammen (liefst oud)
1 ei
peper & zout
halve theelepel tijm
theelepel mosterd
4 witte broodjes met sesamzaad

Topping naar smaak:

Cheddar
IJsbergsla
Bacon
Tomaat
Augurk
Ketchup
Curry

Bereidingswijze:

Snijd de rode uien in ringen. Verhit een beetje boter in een koekenpan op matig vuur. Bak de uien ongeveer 10 minuten tot ze lichtbruin zijn. Doe de witte boterhammen in de keukenmachine en maal ze tot fijn kruim. Heb je geen keukenmachine? Snijd ze dan heel erg fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg het broodkruim, het ei, tijm en mosterd toe. Peper en zout naar smaak toevoegen. Kneed nu alles goed door elkaar. Vorm 4 gelijke dikke hamburgers van het gehakt. Haal de uien uit de pan en lag ze op een keukenpapiertje, voeg indien nodig nog een beetje vet aan de pan toe en zet het vuur hoog. Bak de hamburgers 3-4 minuten aan elke kant tot ze volledig gaar zijn. Snijd de witte broodje door en leg ze met de gesneden kant even op de grill als je die hebt.

En nu het leuke werk: je eigen hamburger samenstellen! Leg de hamburger op de onderkant van een broodje en doe de cheddar op de burger. Voeg nu jouw hamburger toppings toe naar smaak en vergeet de gebakken uien niet. Bovenkant van het broodje er op en smullen maar!!

(Natuurlijk kun je nog veel meer variëren met de ingrediënten van je burger en je topping. Parmezaanse kaas in je burger is ook erg lekker bijvoorbeeld)

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]