Thais rundvlees uit de slowcooker

door Esther
Thais rundvlees uit de slowcooker

De slowcooker is ideaal voor het bereiden van rundvlees, zeker als het moet stoven. Wil je eens wat anders proberen dan een Slowcooker rundvlees stoofschotel? Probeer dan eens dit recept voor Thais rundvlees uit de slowcooker.

Naast de Italiaanse keuken, mag ik ook graag koken uit de Aziatische keuken. Vooral gerecht met mie vind ik superlekker. Gelukkig kan dit Thaise rundvlees uitstekend gecombineerd worden met allerlei soorten mie. Ik heb hier gekozen voor de wat bredere udon mie. Die zorgt er voor dat de saus mooi blijft “kleven”, zodat je dit elke hap proeft.

Waar vind je Thaise rode currypasta?

Voor dit recept gebruik je Thaise rode currypasta. Deze pasta is ideaal om in huis te hebben, omdat je hiermee gelijk veel smaak aan een gerecht geeft. Let wel op dat deze beperkt houdbaar is als het potje open is en je bewaart dit na opening in de koelkast. Waar je vroeger misschien naar de toko moest voor dit soort potjes, kun je rode en groene currypasta nu gewoon bij de grotere supermarkt kopen. Je vindt het in het Aziatische schap, meestal bij de Indiase producten of de Oosterse sauzen. Ik heb de rode curry pasta van het merk Koh Thai gebruikt dat je kunt kopen bij Albert Heijn.

Welke groenten kies je bij Thais rundvlees?

In dit gerecht zit al wat spinazie, maar dat is natuurlijk lang niet genoeg om aan je dagelijkse portie groenten te komen. Je kunt het laatste half uur er ook nog gebroken sperziebonen doorheen doen, of maak deze apart klaar. Een andere goede combinatie is doperwtjes. En weet je het echt niet meer: een lekkere, frisse salade kan altijd!

Thais rundervlees uit de slowcooker

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

8

uren 
Totale tijd

8

uren 

10

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 1 kilo 1 runderstoofvlees

  • 250 ml 250 runderbouillon

  • 2 eetlepels 2 Thaise rode currypasta

  • 2 eetlepels 2 vissaus

  • 1 eetlepel 1 lichtbruine basterdsuiker

  • 1 1 ui

  • 200 ml 200 kokosmelk

  • 200 gram 200 babyspinazie

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd het vlees in blokjes. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de blokjes rundvlees in 2 porties aan alle kanten bruin. Doe het vlees alvast in de slowcooker. Voeg de bouillon, currypasta, vissaus, suiker, ui en kokosmelk toe en roer goed door. Laat het vlees in 8 uur op LOW mooi zacht worden.
  • Doe de spinazie er bij en roer voorzichtig tot de spinazie begint te slinken. Dit is binnen 2-3 minuten al klaar. Lekker met mie of basmatirijst. Eet smakelijk!

Tips

  • Voeg het laatste half uur gebroken sperziebonen toe
  • Je kunt het vocht naderhand binden met wat maizena of allesbinder als je het te “vloeibaar” vindt.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Thais rundvlees uit de slowcooker
Thais rundvlees uit de slowcooker
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]