Het is geen geheim, jullie weten dat ik dol ben op koken in de slowcooker: makkelijk en heerlijk eten waar je geen omkijken naar hebt. Ik heb mijn slowcooker al jaren en hoewel ik er best tevreden mee was, wilde ik toch eens wat anders. Ik kwam de Crockpot Express Pot tegen en was eigenlijk direct verkocht! Een een van de eerste gerechten die ik er in maakte was slowcooker moussaka.

Naast het feit dat dit een gewone slow cooker is, kun je hem ook als snelkookpan gebruiken, de express functie. Je stoofvlees is dan al in een halfuurtje klaar. Ook kun je de heerlijkste nagerechten en zelfs yoghurt maken. En wat helemaal handig is, is dat je in de pan vlees kan aanbraden, voordat je verder gaat met de slowcookfunctie. Dat scheelt weer een extra pan op het fornuis! Dit is geen reclamepraatje, maar ik ben er tot nu toe erg blij mee. Mocht je geïnteresseerd zijn, ik heb er ook even een review over geschreven.
Slowcooker moussaka maken
Voor vandaag wilde ik weer eens een lekker mediterraans gerecht maken en ik dacht dus meteen aan moussaka. Toegegeven, vooraf is het even een klusje, omdat je de gehaktsaus en bechamelsaus moet maken. Maar als het gerecht ‘s avonds op tafel staat is het Genieten met een grote Griekse G! Dit recept behoort inmiddels tot één van de favoriete recepten op mijn blog. Blijkbaar zijn wij niet de enigen die hier van smullen en behoort dit tot de lekkerste recepten.
Ook al kun of wil je dit jaar niet op vakantie, haal een beetje Griekenland naar Nederland en maak deze lekkere moussaka in je eigen slowcooker of in de oven.
Oh ja, bij gebrek aan harde Griekse kaas, heb ik gekozen voor Parmezaanse kaas. Laat ze het maar niet horen in Griekenland! 😁
