De slowcooker is ideaal voor hartige gerechten, maar zeker ook voor zoet. Neem nu bijvoorbeeld deze heerlijke chocolade cheesecake. Hij is zo romig en zacht, een hapje smelt gewoon in je mond!
Ik heb al eens eerder cheesecake in de slowcooker gemaakt en dat werkt perfect. Juist doordat op deze manier de vorm boven het water staat en de stoom er omheen komt, wordt de cheesecake langzaam gegaard. Voor mij nooit meer anders cheesecake maken dan in in de slowcooker!
Voor de bodem heb ik deze keer gekozen voor knapperige wafels. En omdat deze wafels al gevuld zijn en dit al wat vetter is, neem ik wat minder boter dan dat ik zou doen met bijvoorbeeld bastognekoeken. Die je overigens ook prima zou kunnen gebruiken als bodem wanneer je deze cheesecake gaat maken.
Hoewel deze slowcooker chocolade cheesecake superlekker is, is het snijden even een trucje. Hij scheurt vrij makkelijk namelijk. Daarom gebruik ik een heet mes, dat helpt enorm. Dompel het mes in heet water, droog hem af met een keukenpapiertje en snijd de taart. Dit kun je een aantal keer herhalen als het mes weer afkoelt en je nog meer moet snijden.
Wil je dus weer eens wat anders in je slowcooker maken en ben je net zo’n fan van chocolade als ik? Dan zou ik zeker deze slowcooker chocolade cheesecake eens proberen!