Slowcooker chocolade cheesecake

door Esther
slowcooker chocolade cheesecake

De slowcooker is ideaal voor hartige gerechten, maar zeker ook voor zoet. Neem nu bijvoorbeeld deze heerlijke chocolade cheesecake. Hij is zo romig en zacht, een hapje smelt gewoon in je mond!

Ik heb al eens eerder cheesecake in de slowcooker gemaakt en dat werkt perfect. Juist doordat op deze manier de vorm boven het water staat en de stoom er omheen komt, wordt de cheesecake langzaam gegaard. Voor mij nooit meer anders cheesecake maken dan in in de slowcooker!

Voor de bodem heb ik deze keer gekozen voor knapperige wafels. En omdat deze wafels al gevuld zijn en dit al wat vetter is, neem ik wat minder boter dan dat ik zou doen met bijvoorbeeld bastognekoeken. Die je overigens ook prima zou kunnen gebruiken als bodem wanneer je deze cheesecake gaat maken.

Hoewel deze slowcooker chocolade cheesecake superlekker is, is het snijden even een trucje. Hij scheurt vrij makkelijk namelijk. Daarom gebruik ik een heet mes, dat helpt enorm. Dompel het mes in heet water, droog hem af met een keukenpapiertje en snijd de taart. Dit kun je een aantal keer herhalen als het mes weer afkoelt en je nog meer moet snijden.

Wil je dus weer eens wat anders in je slowcooker maken en ben je net zo’n fan van chocolade als ik? Dan zou ik zeker deze slowcooker chocolade cheesecake eens proberen!

Slowcooker chocolate cheesecake

0 van 0 stemmen
Porties

12

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

3

uren 
Totale tijd

3

uren 

15

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • Bodem
  • 125 gram vanillewafels of pennywafels

  • 75 gram ongezouten roomboter

  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker

  • Cheesecake
  • 200 gram melkchocolade

  • 150 gram pure chocolade

  • 400 gram roomkaas

  • 175 gram suiker

  • 2 eetlepels bloem

  • 2 eieren

  • 1 theelepel vanille-extract

Bereiding

  • Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met een bakpapiertje.
  • Smelt de boter met de basterdsuiker en verkruimel ondertussen de wafels. Giet de gesmolten boter bij de wafels en roer door. Verdeel de massa over de bodem van de springvorm en druk aan met een lepel. Zet de vorm even weg in de koelkast.
  • Laat de chocolade rustig au bain marie smelten. Roer ondertussen de roomkaas met de suiker in een mixer luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg daarna de bloem en de vanille toe en als laatste de gesmolten chocolade. Mix nog een keer goed door en verdeel daarna de massa over de wafelbodem in de springvorm.
  • Plaats een rekje onderin de slowcooker of maak balletjes van aluminiumfolie waar de spingvorm op kan rusten. Giet water in de slowcooker tot de bovenkant van het rekje of balletjes. Zo staat de vorm net met de onderkant van de bodem in het water, maar niet verder. Zet de slowcooker op HIGH en bak de cheesecake in 3 tot 4 uur gaar. Het midden is dan nog een beetje “wiebelig”.
  • Haal de cheesecake uit de slowcooker en laat deze oop een rek in de vorm afkoelen. Zet hem daarna nog zeker 6 uur in de koelkast voordat je de vorm verwijdert. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]