Slowcooker babi pangang is lekker én makkelijk

door Esther
Slowcooker babi pangang

Babi pangang is misschien wel het meest favoriete gerecht dat besteld wordt bij de Chinees. Ik weet in elk geval dat de heren hier dol zijn op het zachte varkensvlees met een knapperig korstje in zoet-zure saus. Ik heb er een variatie op gemaakt: de slowcooker babi pangang.

“Waarom babi pangang in de slowcooker?”, vraag je je misschien af. Het antwoord is eenvoudig: gewoon omdat het kan én omdat je dan je handen vrij hebt voor wat anders. En dat vind ik dan weer handig. Je doet alle ingrediënten er in en je hebt er geen omkijken meer naar.

Er is wel één nadeel in dit geval: je hebt niet een knapperig korstje op het vlees, dus is dat écht je ding, dan moet ik je teleurstellen. Misschien zou je het daarom geen babi pangang meer mogen noemen. Babi pangang betekent namelijk “geroosterd varkensvlees”. Tsja van roosteren is hier natuurlijk geen sprake. Maar lekker is dit recept in elk geval wel. Zo heb ik ook al eens een ander Aziatisch gerecht in de slowcooker gemaakt: de babi ketjap. Minstens net zo lekker!

Ik heb gekozen voor een combinatie van hamlappen en spekreepjes. Een beetje vet heb je in dit gerecht wel nodig. Maar je zou dus ook varkensschouder kunnen kiezen voor de babi pangang. Dan hoef je niet apart spek toe te voegen.

Wij vonden deze slowcooker babi pangang erg lekker en aangezien de heren vroegen of ik dit nog een keer kon maken, durf ik wel te stellen dat het recept geslaagd is!

Slowcooker babi pangang

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

4

uren 

30

minuten
Totale tijd

4

uren 

35

minuten

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 3 cm verse gember

  • 500 gram hamlappen

  • 125 gram spekjes

  • 2 kleine blikjes tomatenpuree

  • 150 ml zoete chilisaus

  • 3 eetlepels ketjap manis

  • 2 eetlepels citroensap

  • 3 eetlepels bruine suiker

  • 1 bouillonblokje

  • 300 gram atjar

  • peper

  • Optioneel: lente ui

Bereiding

  • Snipper de ui, pers de knoflook uit en rasp de gember. Snijd de hamlappen in reepjes. Als je wilt kun je spekjes even in een pannetje aanbakken met de ui en knoflook er bij.
  • Doe daarna alle ingrediënten, behalve de atjar en de peper, in de slowcooker. Doe er 150 ml water bij en roer alles goed door elkaar.
  • Zet de slowcooker 4,5 uur op LOW. Breng na 4 uur op smaak met peper en doe de atjar er voor het laatste half uur bij. Serveer met rijst, nasi of bami en strooi er wat fijngesneden lente ui over. Eet smakelijk!
Slowcooker babi pangang
Slowcooker babi pangang
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer