Babi pangang is misschien wel het meest favoriete gerecht dat besteld wordt bij de Chinees. Ik weet in elk geval dat de heren hier dol zijn op het zachte varkensvlees met een knapperig korstje in zoet-zure saus. Ik heb er een variatie op gemaakt: de slowcooker babi pangang.
“Waarom babi pangang in de slowcooker?”, vraag je je misschien af. Het antwoord is eenvoudig: gewoon omdat het kan én omdat je dan je handen vrij hebt voor wat anders. En dat vind ik dan weer handig. Je doet alle ingrediënten er in en je hebt er geen omkijken meer naar.
Er is wel één nadeel in dit geval: je hebt niet een knapperig korstje op het vlees, dus is dat écht je ding, dan moet ik je teleurstellen. Misschien zou je het daarom geen babi pangang meer mogen noemen. Babi pangang betekent namelijk “geroosterd varkensvlees”. Tsja van roosteren is hier natuurlijk geen sprake. Maar lekker is dit recept in elk geval wel. Zo heb ik ook al eens een ander Aziatisch gerecht in de slowcooker gemaakt: de babi ketjap. Minstens net zo lekker!
Ik heb gekozen voor een combinatie van hamlappen en spekreepjes. Een beetje vet heb je in dit gerecht wel nodig. Maar je zou dus ook varkensschouder kunnen kiezen voor de babi pangang. Dan hoef je niet apart spek toe te voegen.
Wij vonden deze slowcooker babi pangang erg lekker en aangezien de heren vroegen of ik dit nog een keer kon maken, durf ik wel te stellen dat het recept geslaagd is!
