De vakantiegehaktbal

door Esther

Zojuist ontstaan, op vakantie: de vakantiegehaktbal! Unaniem uitgeroepen door man en kids als de lekkerste bal ooit! Hmm dat schept wel verwachtingen. En dat terwijl ik eigenlijk niks in huis had. Geen speciale kruiden en ook geen beschuit en al helemaal geen paneermeel. Maar wel gehakt dus en peper, zout en een eitje. Wat maakte deze ‘bal’ dan zo speciaal? Een fijngehakt geroosterd broodje, geraspte kaas en kerrie! Dat laatste neem ik altijd mee op vakantie. In combinatie met peper en zout smaakt het altijd goed op elk stukje vlees of vis. Aangezien ik nog een restje geraspte kaas had van de pasta van gisteren, ging die er ook door. En zo ontstond de vakantiegehaktbal.

Ingrediënten:
250 gr. gehakt
1 ei
1 snee bruin geroosterd witbrood
50 gr. geraspte kaas
Peper, zout & kerrie naar smaak

Bereidingswijze:
Snij het geroosterde brood in hele kleine blokjes. Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar en vorm 3 gehaktballen. Verhit in een braadpan wat boter en leg de ballen met twee lepels voorzichtig in de pan. Rol ze om totdat alle kanten bruin zijn en zet het vuur laag. Voeg wat water toe en last zo ongeveer een kwartier zachtjes koken. Keer de ballen af en toe. Eet smakelijk!

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]