Recept met kruidnoten: maak kruidnoten pasta!

door Esther
recept met kruidnoten

Ver voordat Sinterklaas ons land aandoet, liggen ze al in de winkel: kruidnoten. Maar wist je dat je met deze lekkere pepernoten ook nog andere dingen kunt doen dan ze lekker opknabbelen voor de buis? Maak bijvoorbeeld dit recept met kruidnoten: kruidnoten pasta!

De meeste mensen kopen een zak kruidnoten in de winkel, maar zelf kruidnoten maken is natuurlijk ook leuk. Zeker als je kinderen hebt is dit een prima idee om samen te doen. Je huis ruikt in no-time heerlijk naar de kruiden en specerijen en omdat ze niet zo lang hoeven te bakken kun je ook al snel genieten.

Maar goed na Sinterklaasavond hebben veel mensen nog wel wat pepernoten over. Wat kun je nog meer mee doen met die kruidnoten, behalve opeten? Je zou deze heerlijke kruidnotenfudge kunnen maken, maar ik heb nog een lekker recept voor je. Ken je speculoospasta? Zoiets kun je ook maken van de kruidnoten die je over hebt.

Kruidnotenpasta kun je heel makkelijk maken met ingrediënten die je vaak toch al wel in huis hebt. Is het gezond? Nee, zeker niet, maar zo af en toe kan het best even lekker zijn voor de afwisseling toch? En zo kom je ook van je teveel aan kruidnoten af.

Dit recept met kruidnoten zorgt voor een schaaltje heerlijke kruidnoten pasta en ik verzeker je, daar blijf je van eten!

Kruidnoten pasta

Porties

1

porties
Bereidingstijd

5

minuten
Totale tijd

5

minuten

Ingrediënten

  • 125 gram kruidnoten

  • 50 ml slagroom

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 25 gram bruine basterdsuiker

  • 25 gram roomboter

Bereiding

  • Maal de kruidnoten fijn in een keukenmachine of hakmolen. Doe de kruimels in een kom.
  • Smelt de roomboter en doe deze met de overige ingrediënten bij de koekkruimels. Roer alles door elkaar met een spatel.
  • Doe de pasta in een afsluitbaar potje en bewaar in de koelkast. Eet smakelijk!

Tips

  • Is de pasta een beetje te hard om te smeren? Doe hem dan even kort in de magnetron.
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer