Verwarmende tomaten paprikasoep

door Esther
tomaten paprikasoep

Er zijn van die momenten dat je gewoon iets lekkers wilt. Als je thuiskomt van een frisse wandeling of wanneer het buiten waait en regent je binnen voor de kachel zit. Maar iets lekkers hoeft niet per se ongezond te zijn. Dat is zeker het geval met deze gezonde verwarmende tomaten paprikasoep.

Als je 30 minuten de tijd hebt, maak je deze eenvoudige, maar heerlijke soep in een handomdraai. En als je creatief bent, kun je zelfs variëren in de ingrediënten en nog wat extra groenten of zelfs gehaktballetjes toevoegen. Net wat je op dat moment in huis hebt.

De smaakmakers in deze soep zijn natuurlijk de tomaten en de paprika. Door de toevoeging van wat extra tomatenpuree wordt de smaak nog wat intenser. Als wilt, zou je ook de paprika in de oven kunnen roosteren voordat je deze in stukjes snijdt en toevoegt aan de soep. Dit verdiept de smaak van de paprika en zorgt voor een extra “rokerig” smaakje. Ik heb het in deze versie wat toegankelijk gehouden door alleen wat gerookt paprikapoeder toe te voegen.

Overigens is dit ook een ideale soep om in porties in te vriezen. Hij laat zich makkelijk ontdooien en opwarmen in de magnetron. Dan heb je altijd wat lekkers op voorraad in huis voor die momenten dat je het echt even kan gebruiken.

Eet deze tomaten paprikasoep met stokbrood en kruidenboter of maak er een lekkere tosti bij. Dit recept is voor 8 ruime porties soep, zodat je ook nog een restje voor de volgende dag hebt of nog wat extra’s in de vriezer kan zetten.

Verwarmende Tomaat Paprikasoep

Porties

8

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

30

minuten

Maak zelf deze heerlijke verwarmende tomaat paprikasoep

Ingrediënten

  • 1 grote ui

  • 2 knoflooktenen

  • 6 romatomaten

  • 3 rode paprika’s

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 1 theelepel paprikapoeder (zoet)

  • ½ theelepel paprikapoeder (gerookt)

  • 3 kippenbouillonblokjes

  • 1,5 liter water

  • 1 theelepel Worcestershire saus

  • 150 ml slagroom

  • Peper

Bereiding

  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  • Doe een scheutje olijfolie in een grote pan en zet deze op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui ongeveer 5 minuten totdat deze glazig en zacht is. Voeg de knoflook toe en fruit deze nog 1 minuut mee.
  • Zet het vuur hoger en doe de paprika erbij. Bak dit 5 minuten met de ui mee. Voeg nu de tomatenpuree en beide soorten paprikapoeder toe en bak dit nog een minuutje mee.
  • Nu is het tijd voor de tomatenblokjes, bouillonblokjes, water en de Worcestershire saus. Roer even door en breng het aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer alles met een staafmixer, roer de slagroom er door en breng de soep op smaak met peper en indien nodig zout.
    Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer