Makkelijk basis recept voor kippensoep

door Esther
Kippensoep uit de multicooker

Er staan al veel soeprecepten op mijn blog van een boeren groentesoep tot een heerlijke linzensoep.
Maar er ontbrak nog een goed basis recept voor kippensoep. De hoogste tijd dus om die met jullie te
delen.

Welke kip voor kippensoep?

Een kippensoep maken is misschien wel eenvoudiger dan je denkt en de soep valt bijna bij iedereen
wel in de smaak. De kip en de groenten zorgen voor de smaak van deze soep. Zorg er dus voor dat je
kippenpoten gebruikt en geen kipfilet. Door het bot in de kippenpoten en het vel, komen de smaken
goed vrij. Kipfilet heeft relatief weinig smaak en zal dus bij het trekken van de soep niet veel
bijdragen. Zo jammer.

Welke groenten voor kippensoep?

Met de groenten voor kippensoep kun je natuurlijk altijd variëren. Traditioneel zit er altijd ui, prei en
wortel in. Maar als je niet zo van wortel houdt, kun je deze natuurlijk weglaten. Of je vervangt hem
door bijvoorbeeld stukjes rode paprika voor de kleur en smaak. Op die manier kun je de soep
aanpassen aan wat jij lekker vindt (of toevallig in huis hebt).


Er wordt wel eens gezegd dat kippensoep goed is als je ziek bent. Geen idee of dat waar is, maar ik
weet wel dat vocht en zout sowieso goed zijn in zo’n geval. En laat dat nou nét in soep zitten! En
groenten met wat kip kan natuurlijk ook geen kwaad.


Ben je dus op zoek naar een goed basis recept voor kippensoep, dan ben je hier aan het goede adres.
Ik zou zeggen even naar de supermarkt en dan geniet snel van een heerlijke kom gezonde soep.

Makkelijk basis recept voor kippensoep

0 van 0 stemmen
Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

1

uur 

25

minuten
Totale tijd

1

uur 

30

minuten

Maak de lekkerste kippensoep zelf met dit basis recept voor kippensoep

Ingrediënten

  • 2 uien

  • 2 kippenpoten

  • 3 kippenbouillonblokjes

  • 300 gram soepgroenten naar keuze

  • 1 laurierblaadje

  • 1½ liter water

  • 75 gram vermicelli

  • 3 stengeltjes peterselie

  • peper en zout

Bereiding

  • Snipper de uien. Verhit een klein beetje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui in 3-4 minuten mooi glazig.
  • Zet het vuur wat hoger en braad de kippenpoten om en om een beetje aan. Doe het laurierblaadje, de bouillonblokjes en het water erbij en breng aan de kook.
  • Laat de soep 1 uur zachtjes koken en haal dan de kippenpoten er uit. Haal het vlees van de poten af en snijd dit in stukjes. Het vel van de kippenpoten gebruik je niet meer. Doe het vlees met de soepgroenten terug in de pan en laat dit nog 20 minuten koken.
  • Voeg ook de vermicelli toe en kook nog 5 minuten. Haal het laurierblaadje er uit en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Knip de peterselie fijn boven de soep en eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like Gezin over de Kook op Facebook

Pinterest Post Basis recept kippensoep
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]