Langer plezier van kruiden uit de supermarkt!

door Esther

Hoewel iedereen nu natuurlijk druk bezig is met zijn eigen moestuin en de eerste plantjes al verpot kunnen worden, kopen we totdat we zelf kunnen oogsten onze kruiden in de supermarkt. En ken je dat? Je koopt een mooie frisse basilicumplant, zet hem thuis op je aanrecht en verzorgt hem met veel liefde. Toch is er na een paar dagen niet veel meer van over. Hoe kan dat? En wat doe je als je een bakje met tijm koop, maar niet alles gebruikt? 

Om maar met de basilicum te beginnen, de plantjes die je in de supermarkt koopt zijn eigenlijk allemaal jonge plantjes van de eigenlijke plant. Snel gekweekt zodat ze ze mooi mogelijk in de supermarkt staan. Ze gaan echter niet lang mee. Je zou kunnen proberen de plant in 4 aparte potjes te verdelen, maar beter nog koop je gewoon een basilicum in het tuincentrum. 

Als je verse kruiden over hebt kun je er verschillende dingen mee doen. 

  1. Doe de kruiden in de bakjes van een ijsblokjesbakje. Vul op met water en je hoeft de volgende keer alleen maar een paar blokjes aan je soep of saus toe te voegen voor die heerlijke smaak. 
  2. Doe de kruiden of een mengsel in een potje en giet er wat olie op. Zo krijg je een heerlijke aromatische kruidenolie. Te gebruiken in soep, saus of over de sla. 
  3. Sommige kruiden zoals tijm en rozemarijn kun je ook prima drogen. Bind de takjes bij elkaar aan de onderkant en hang ze ondersteboven op. 

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]