Het lekkerste uiensoep recept?

door Esther
Gebonden uiensoep

Wanneer je aan soep denkt, denk je misschien in eerste instantie aan groentesoep of tomatensoep. Maar wacht tot je mijn recept voor de lekkerste uiensoep hebt geprobeerd. Deze heerlijke soep zal vaker willen maken.

Hoe maak je uiensoep?

De sleutel bij het maken van de lekkerste uiensoep, is niks anders dan tijd. Tijd? Jazeker, de uien hebben even nodig in de pan voordat ze gaan bruinen en karameliseren. Dat zorgt niet alleen voor die mooie kleur, maar juist ook voor die heerlijke smaak. Dit bruinen van de uien doe je op middelhoog vuur terwijl je af en toe roert. Bakken ze een beetje aan op de bodem van de pan? Helemaal niet erg, lekker juist! Schraap dit aanbaksel met je lepel er elke keer af. Als het té hard gaat, zet je het vuur natuurlijk wat lager, het is niet de bedoeling dat het aanbrandt.

Gebonden uiensoep recept

Voor dit uiensoep recept heb ik gekozen voor het binden van de soep. Er zijn ook andere recepten die een heldere uiensoep geven, en dat is ook zeker lekker. Ik ben echter dol op gebonden soepen vandaar de toevoeging van bloem om deze soep lekker dik te maken. Dit principe wordt ook gebruikt in het recept voor Franse uiensoep. Alleen die wordt dan ook geserveerd met een sneetje stokbrood met kaas. Dat kan jij natuurlijk ook doen, ik heb het deze keer simpel gehouden.

Makkelijk de lekkerste uiensoep maken

Uiensoep maken is dus makkelijk als je er even de tijd voor neemt. Een ideaal recept als je wat te veel uien hebt of gewoon zin hebt in een lekkere soep die het altijd goed doet. De ingrediënten heb je in de meeste gevallen al wel in huis, dus eenvoudiger kan bijna niet.

Uiensoep

0.0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

55

minuten
Totale tijd

1

uur 
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 500 gram ui

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 teen knoflook

  • 1 eetlepel gedroogde tijm

  • 50 gram tarwebloem

  • 1 theelepel suiker

  • 2 bouillonblokjes, kip

  • 2 theelepels Worcestershiresaus

  • 25 gram roomboter, ongezouten

  • peper

Bereiding

  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook uit. Verhit in een pan de olijfolie met de roomboter en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze mooi bruin en gekarameliseerd zijn. Dat duurt best lang, al gauw een half uur tot 40 minuten, maar dit is essentieel voor de smaak. Roer regelmatig en schraap ook over de bodem van de pan.
  • Doe de tijm er bij en bak dit een minuutje mee. Bestrooi de uit met de bloem en suiker en bak nogmaals 1 minuut. Doe de bouillonblokjes, 1 liter water en Worcestershire saus erbij, roer goed door en breng de soep aan de kook. Laat afgedekt 15 minuten rustig koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Gebonden uiensoep
Gebonden uiensoep
Pinterest pin gebonden uiensoep
Bewaar dit recept op Pinterest

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Misschien vind je dit ook leuk: